Sindis kukkus volikogu esimehe umbusaldamine läbi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi raekoda.
Sindi raekoda. Foto: Urmas Luik

Eilsel Sindi linnavolikogu istungil ei leidnud fraktsiooni Uuenev Sindi algatatud volikogu esimehe umbusaldamine volinike toetust ja linnavolikogu esimehena jätkab selles ametis Aleksander Kask.

Umbusalduse avaldamise poolt hääletas kuus volikogu liiget ja vastu oli seitse. Aleksander Kask hääletusest osa ei võtnud.

Viieliikmeline Sindi linnavolikogu fraktsioon Uuenev Sindi esitas koos keskerakondlase Irina Gofmaniga kuu aega tagasi umbusaldusavalduse volikogu esimehe Aleksander Kase vastu, Kase kukutamiseks oli vaja kaheksa volikogulase toetust.

Uuenev Sindi heitis Kasele ette kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse ja Sindi linna põhimääruse rikkumist. Näidetena toodi umbusaldusavalduses istungi materjalide õigeaegset esitamata jätmist, puudulikku eelnõude ettevalmistamist ja Uueneva Sindi eelarveettepanekute hääletusele panemata jätmist.

Samuti ei tegelevat volikogu esimees Uueneva Sindi hinnangul Sindi jaoks oluliste teemadega, näiteks gümnaasiumiastme tuleviku ja korteriühistute loomise soodustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles