Tartu ülikool otsib Pärnu kolledžile direktorit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tartu ülikool kuulutas 23. veebruari Postimehes välja konkursi Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktori leidmiseks, uue direktori ametiaeg on selle aasta 1. juulist 2013. aasta 30. juunini.



Kandideerijatel peab olema doktorikraad, teadus- ja õppetöö ning juhtimiskogemus. Avaldused koos muude dokumentidega tuleb ülikooli personaliosakonda esitada 15. märtsiks.



Tänaseks polnud personaliosakonda esitatud veel ühtegi avaldust. Tõenäoliselt on selle põhjuseks kandidaatidelt nõutav visioon kolledži arengust, mille koostamisega läheb aega.



Ülikooli akadeemilise sekretäri Ivar-Igor Saarniidu sõnade järgi moodustab rektor kolmeliikmelise komisjoni, kes kandidaadid reastab ja materjalid koos hinnanguga ülikooli nõukogule esitab. 49-liikmeline Tartu ülikooli nõukogu langetab otsuse salajasel hääletusel.



Saarniit pidas tõenäoliseks, et Pärnu kolledži direktor valitakse 24. aprillil. “Nõukogu koguneb iga kuu viimasel reedel ja 27. märtsi nõukogusse ilmselt ei jõua. Kui probleeme tekib, võib otsustamine edasi lükkuda,” rääkis ta.



Saarniit selgitas, et kui ühtegi kandidaati ei esitata, võidakse nõuded ümber teha, näiteks doktorikraadi nõue maha võtta. “Seda vahest ei muudeta, pigem määratakse aastaks-kaheks kohusetäitja ja tehakse uus konkurss hiljem,” lausus ta.



Kaks ametiaega Pärnu kolledžit juhtinud Garri Raagmaa ütles, et tema enam direktoriks ei kandideeri. “Edasi tahaks Pärnus ja Tartus teadust teha,” vastas ta küsimusele tulevikuplaanide kohta.



Kolledžis levib kuuldus, et direktoriks soovib kandideerida kolledži arendusosakonna juhataja Sulev Alajõe. Raagmaa tõdes, et Alajõe kandideerida ei saa, sest tal on ainult magistrikraad.



Võimalike kandidaatide üle Raagmaa spekuleerida ei soovinud.



Pärnu Postimehe andmetel kavatseb Pärnu kolledži direktoriks kandideerida nii inimesi kolledžist endast kui väljastpoolt seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles