Loodus- ja tehnikamaja sisustab suve

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu loodus- ja tehnikamaja korraldab 25. juunist 19. augustini huvilistele tunde linnalooduses, õuesõpe algab keskpäeval ja kestab kolm tundi.

Loodus- ja tehnikamaja direktori asetäitja ja projektijuht Merle Einola rääkis, et nii pikalt sisustatakse laste suvevaheaega esimest korda.

“Iga kord, kui oleme oma esindusega hansapäevadel ja teistel suveüritustel lastele meisterdamist või muud tegevust pakkunud, on meilt küsitud, kas suvel meie majas veel midagi toimub,” meenutas Einola. “Nüüd saame keskkonnainvesteeringute keskuse abiga korraldada õuesõpet peaaegu terve suve, 56 päeval.”

Lastega tegelevad loodus- ja tehnikamaja õpetajad. Teemad on seotud kõige sellega, mida linnas enda ümber näha saab. Näiteks mageveekogude kohta teadmisi kogudes uuritakse Pärnu jõge ja tiike, tutvutakse nende asukatega, võetakse veeproove.

Pargiteemat käsitledes tutvustatakse Pärnu linna parke ja nende tekkelugu, õpitakse tundma pargipuid, taimi, samblikke, putukaid. Räägitakse jäätmekorraldusest, prügimajandusest ja taaskasutusest.

Veel tehakse õues õppides tutvust linnalindude-loomade ja nende eluoluga, Pärnu arhitektuuri ja mälestistega, räägitakse Pärnu lahe tähtsusest, Pärnu linna kujunemisest. Olulisel kohal on keskkonnasäästlik meisterdamine: lapsi õpetatakse märkama linnalooduses leiduvaid looduslikke materjale ja neist meeneid-kingitusi valmistama.

Kõigi põhiteemadega lõimituna tuleb juttu päikese kahjulikust mõjust inimesele.

Täpne teemade jaotus päevade kaupa on üleval Pärnu loodus- ja tehnikamaja kodulehel.

Projekti “Lapsed suvevaheajal loodusesse” ühes töögrupis saab korraga osaleda 20 last. Õuesõpe on tasuline, enne palutakse registreerida loodus- ja tehnikamaja telefonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles