Piltuudis: kuri käsi lõhkus Pärnus ohutuskampaania kuju

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas lõhuti päästeameti veeohutuskampaania sõnumit "Ära lase purjus sõpra vette" kandev kuju, mis asendati täna uuega.
Pärnu rannas lõhuti päästeameti veeohutuskampaania sõnumit "Ära lase purjus sõpra vette" kandev kuju, mis asendati täna uuega. Foto: Lääne päästekeskus

Kurikaelad lõhkusid Pärnus rannas jõumehe kuju, mille rinnal oli päästeameti tänavuse veeohutuskampaania peamine sõnum "Ära lase purjus sõpra vette".

Jõumehe taustal on võimalik endast teha fotojäädvustus, jagades nii kampaania sõnumit suviste puhkusepiltide kaudu.

"Äärmiselt kahetsusväärne on tõdeda, et positiivset ennetussõnumit kandev jõumees pidi murduma kellegi vägivaldse rünnaku läbi. Teisalt on hea meel tõdeda, et meie sihtgrupp, 20-30aastased noored mehed, on vähemalt reklaami märganud," ütles Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialist Kiira Udu.

Tänasest on rannas uus jõumees, kes kutsub endiselt üles oma purjus sõpru vette mitte laskma. "Loodetavasti lubatakse jõumehel sel korral oma üllast eesmärki täita," lisas peaspetsialist.

Päästeamet tegeleb veeohutuse temaatikaga paar viimast aastat ning tulemused pole lasknud end kaua oodata, sest kui 2010. aastal uppus 97 inimest, siis 2011. aastal 55 inimest ehk pea poole võrra vähem. Kurb statistika näitab, et möödunud suvel oli iga viies uppuja alkoholijoobes 20-30 aastane meesterahvas.

Sel aastal on Eestis uppunud juba 19 inimest, neist seitse Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles