Liiklushuligaanid trügisid militaarmasinate näitusele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Võidupüha paraadi toimus Pärnus lahingutehnika näitus.
Pärast Võidupüha paraadi toimus Pärnus lahingutehnika näitus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeva varahommikul Pärnu Kesklinna silla kõrvale parklasse imbunud autod häirisid pärast võidupüha paraadi toimunud Kaitseliidu lahinguvarustuse näituse ülesseadmist, mistõttu politsei toimetas kuus keelualale parkinud sõidukit tasulisse parklasse.

Näituse korraldamise eest vastutanud Lääne kaitseringkonna teabeohvitser kapten Priit Rööp ütles, et umbes tosin autot ilmus parklasse öösel või varahommikul. „Öises patrullis olnud sõber rääkis, et kella kahe ajal oli parkla tühi. Kui mina kella seitsme ajal sinna läksin, olid seal autod,“ kõneles ta.

Teabeohvitseri sõnade kohaselt võis parklas olla 10–14 autot. „Üle ma neid ei lugenud,“ märkis ta.

Rööp avaldas imestust, kuidas autod parklasse sattusid, sest kogu kesklinn oli eelmisest õhtust liiklusele suletud ja tänavatel olid peatumist ja sissesõitu keelavad liiklusmärgid. Peale selle olid liikluskorralduse muutusest kirjutanud-rääkinud eri meediakanalid.

Rööbi teatel käitus kohale kutsutud politsei igati mõistlikult, proovides valesti parkijatega esiti telefoniga ühendust saada. „Mitmega see õnnestus, kõikidega mitte. Osa autosid tuli politseil teisaldada,“ nentis ta.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe andmeil toimetas politsei Kaitseliidu näituseks mõeldud parklast laupäeva hommikul tasulisse parklasse kuus sõidukit. „Selgus, et üks autodest oli pargitud sinna juba nädalapäevad tagasi. Teised läksid sinna liiklusmärki rikkudes parkima,“ seletas Peremees.

Liiklusjärelevalvetalituse juht märkis, et Pärnu kesklinn oli üldisele liiklusele küll suletud, kuid politsei ei pidanud vajalikuks eraldi patrulle selle piirangu kontrollimiseks tööle panna. „Kõik juhid peaksid teadma kahe liiklusmärgi – “Sissesõidu keeld” ja “Peatumise keeld” – nõudeid. „Üldine pilt oli siiski rahuldav ja mõne auto teisaldamine politseile probleemi ei kujutanud,“ lausus Peremees.

Lahinguvarustuse näituse korraldaja jutu järgi pani valesti parkijatega maadlemine oma pitseri väljapanekulegi. „Me ei saanud parklas manööverdada ega panna varustust üles normaalsete vahedega. Seetõttu näitus kannatas, kõik ei olnud selline, nagu mina Pärnust pärit inimesena seda näha oleks soovinud,“ lausus Rööp.

Näituse korraldajate mure valesti parkijatega ei piirdunud hommikuse üllatusega. Teine laine parklasse tungijaid tuli eksponaatide kokkupakkimise ajal, kui kesklinn liiklusele endiselt suletud oli.

„Kui hakkasime näitusel osalejaid kolonni paigutama, et turvaliselt linnast välja sõita, tekkisid meie masinate vahele uued eraautod,“ ütles Rööp, kelle jutu järgi püüti liiklushuligaane näituseplatsilt minema suunata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles