Häädemeeste vallas on hobusekasvatus tõusuteel

Raavo Raadik
, Eesti hobusekasvatajate selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallas Kärbi talus toimunud noorhobuste piirkondlikel jõudluskatsetel esitleti 21 eri kasvatajte hobust.
Häädemeeste vallas Kärbi talus toimunud noorhobuste piirkondlikel jõudluskatsetel esitleti 21 eri kasvatajte hobust. Foto: Raavo Raadik

Eesti hobusekasvatajate seltsi korraldatud noorhobuste piirkondlikel jõudluskatsetel Häädemeeste vallas Soometsa külas Kärbi talus osales eile 21 eri kasvatajate hobust, kuus tundi väldanud esitlusi jälgis enam kui poolsada uudistajat.

Kärbi talu perenaine Sirly Viirmaa, kes ise andis sõrme hobusekasvatamisele ligikaudu kaheksa aastat tagasi, rääkis, et tõenäoliselt hakkas pisik kasvatada hobuseid levima ümbruskonnas just nende majapidamisest.

„Alguses soetasime ühe hobuse, seejärel teise temale seltsiks. Kolmas ja neljas tulid nagu iseenesest. Hiljem hakkasid juba naabrid hobustest huvituma. Nii see meie kandis arenes,“ muheles Viirmaa, kelle tallis on täna 14 tori tõugu hobust.

Kärbi talus hobuseid hinnanud hobusekasvatajate seltsi aretustöö juhataja Andres Kallaste ütles, et Häädemeeste vallast on seltsi registris 60 hobust ja varssade arvelt nende arv järjest suureneb „Peamiselt on siin tori ja eesti tõugu hobuseid,“ sõnas ta.

Piirkondlikelt noorhobuste jõudluskatsetelt valiti augusti kuus toimuvatele üleriiklikele jõudluskatsetele Häädemeeste valda esindama seekord hetkel veel kinnitamata andmetel kolm hobust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles