Turu kuumim kaup on Eesti maasikas

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Vaatamata vihmasele ilmale ja nii mõnegi suvitaja arvates varasele hommikutunnile, kihab Pärnu Vana turg inimestest. Peapõhjus, miks suurte kastide, korvide ja ämbritega kokku tullakse, on Eesti maasikas, mida endale küllaltki mõistliku kilohinnaga soetada saab.

Keskmine rahasumma, mis maasikate eest välja käia tuleb, on umbes 2.50 eurot, kõige odavamalt saab marju kahe euroga, kalleimad maasikad maksavad turul ligi neli eurot.

Populaarsemad müüjad näivad olevat need, kes oma letil peale hindade ja kauba päritolumaa teda annavad, millisest talust ja kust Eesti otsast saak tuleb. Nii tunnevad ostjad ennast kindlamalt, et neile kodumaiste marjade pähe näiteks Poola maasikaid ei müüda.

„Ostan maasikaid alati ühe müüja käest, kes võib mulle garanteerida, et saan puhast Eesti maasikat, ja ma tean, et maasikad on värsked,“ põhjendab üks ostjaid. Teine lisab: “Maasikat peab nii palju sööma, et isu täis saaks. Siis, kui enam ei taha, on keha vitamiinivajadus täis saanud.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles