Nädalavahetus pakub koerahuvilistele tegevust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koertenäitus. Foto on illustreeriv.
Koertenäitus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeva hommikul läheb Pärnus Kalevi staadionil käima rahvusvaheline koertenäitus, kus kahe päeva jooksul võib näha neljajalgseid rohkem kui 200 tõust.

Kaidi Juurik Pärnu piirkondlikust koerakasvatajate klubist rääkis, et koeri tuleb kummalgi päeval kokku ligi 1600 ja osalejad saabuvad 13 riigist.

Mõlema päeva jooksul käivad koerad läbi kohtunike eest. Parimad selgitatakse mitmel alal ja päeva lõpuks antakse välja tähtsaim tiitel best in show ehk näituse parim koer.

Keda tõmbab aktiivne ja adrenaliinirohke koerasport, peaks seadma sammud Jõulumäele, kus laupäeval selgitatakse välja Eesti meister agility’s.

Tegu on võistlusega, kus koerad läbivad inimese juhtimisel aja peale takistusraja, mis koosneb mitmesugustest elementidest, sealhulgas hüpped, tunnelid ja poomid.

Korraldaja Ede Brandi ütlust mööda võtab osa 47 koera, kes peavad kuuluma kõrgeimasse võistlusklassi. Meistrivõistlustele järgneb agility MMil osaleva Eesti koondise toetuseks tunnelivõistlus, kus rajad koosnevad vaid tunnelitest.

Pühapäeval peetakse Jõulumäel tavaline agility-võistlus, kus võivad osaleda eri tasemega võistlejad. Registreeritud on ligi sada koera ja koerajuhti Eestist ning naaberriikidest. Brand kinnitas, et huvilised on oodatud põnevale võistlusele kaasa elama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles