Kõlakoda ärkab uuele elule

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranna kõlakoja ees on vaatajatele-kuulajale poole tuhande jagu kohti.
Ranna kõlakoja ees on vaatajatele-kuulajale poole tuhande jagu kohti. Foto: Ants Liigus

Ehkki Ranna kõlakoja esine hoov ja osa pinke on luitunud, on tükati konarliku jalgealuse ning arhailiste istmetega paik menukas suvekontsertide koht: eriti kolmapäevased tasuta esinemised on läinud aina täismajale.

„Värv on küll kulunud, aga need on täiesti istutavad pingid,” tõdes kuursaali turundus- ja programmijuht Hele-Kai Valtenberg seoses nurinat pälvinud pinkidega. „Aga on ju variante, on valikuvõimalusi, ei pea ainult lava ette istuma.”

Hanno Värk, kuursaali juhataja, lisas omalt poolt, et kuigi kontserdikülalistel on oma kindlad eelistused, soovitaks tema istumiskohana kuursaali terrassi, kus on igati mõnusad toolid 212 pealtvaatajale.

Tasu selle eest ei küsita, nagu ei hakka keegi istujat hurjutama, kui ta midagi ei telli.

„Meil ei ole vahet, kus keegi istub,” rääkis juhataja. „Peaasi, et inimene tunneks ennast mugavalt – tagapool kuuleb niisama hästi kui ees.”

Et seni on kuursaali koostöö Pärnu kontserdibürooga Pärnu suvemuusika vabaõhukontsertide korraldamisel igati korda läinud, lootis Valtenberg ühisettevõtmiste jätkumist.

Liiati on kõlakoja näol tegemist suurepärase asukohaga unikaalse esinemispaigaga, mida niisama jõude seisma jätta oleks kurjast.

Seda enam, et majas selle aasta veebruarist operaatorina toimetav osaühing Kuursaal on Värgi ütlust mööda hoonet korrastanud ja paremaks muutnud tunduvalt enam, kui nad seda poole aasta eest toimetama hakates arvasid suutvat.

„Oleme vaadanud ja mõtisklenud igasugustest vabaõhukontsertidest ja -etendustest,” vihjas kuursaali turundus- ja programmijuht Valtenberg juba tuleva aasta plaanidele. „Eks kõlakoda ole selline juurutamise asi, et ta saaks jälle hoo sisse.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles