Pika tänava parkla asub tasulisel parkimisalal

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Pikal tänaval asuvas parkla on nüüdsest tasuline.
Pärnus Pikal tänaval asuvas parkla on nüüdsest tasuline.

Eile jõudsid lehetoimetusse vihjed autojuhtidelt, et Pärnu kesklinnas maaliinide bussijaama vastas Pika tänava ääres asuvas parklas on autode kojameeste vahele pistetud hoiatussedelid, mis teatavad, et tegemist on tasulise parkimisalaga.

„Meie oleme siiani aru saanud, et tegemist on riigi maaga ja vähemalt siiani on seal olnud tasuta parkimine. Võimalik, et oleme ise asjast valesti aru saanud, aga igatahes tekitas see parkimiskorra muutmine segadust,“ ütles eile üks hoiatussedeli saanud autojuht.



Varem pole selles parklas Pärnus parkimise korda jälgiv EuroPark järelevalvet teinud. EuroPark Estonia projektijuhi Helina Simbergi selgituse kohaselt on tegemist tasulise parkimisalaga ning enne trahvide väljastamist piirdutakse alati hoiatustega. Ettekirjutused parkimisala piiride kohta annab neile Pärnu linnavalitsus.



Ajakirjaniku palve linnavalitsusest täpsemat selgitust saada päädis täna majandusosakonna juhataja Janno Aringo vastusega, kus selgitati, et tegemist on siiski tasulise parkimisalaga.



„Seda parklat peab käsitlema kui tasulist parkimisala, sest Pika tänava ääres asuv parkla kuulub teeseaduse järgi sama tänava koosseisu ja on registreeritud teederegistris Pika tänava osana,“ ütles Aringo.



Aringo selgituse kohaselt on nii Pikk tänav kui Pika tänava ääres asuv parkla linna rajatised ning kuuluvad linnale. „Samuti on need rajatised linna hooldada, hoolimata asjaolust, et need asuvad reformimata riigimaal,“ ütles Aringo.



Eelmisel aastal Pärnu linnavolikogu kehtestatud määruse järgi jääb Pikal tänaval asuv parkla Pärnu kesklinna tasulise parkimisala sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles