Pärnu kandis komnoorte mäletusmärgi maha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistlike noorte mälestusmärk oli kavas paigaldada Pikale tänavale praeguse kaitseliidu maja ette.
Kommunistlike noorte mälestusmärk oli kavas paigaldada Pikale tänavale praeguse kaitseliidu maja ette. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus tunnistas kõlbmatuks ja kandis maha kommunistlike noorte mälestusmärgi, mida pole Pärnusse kunagi püstitatud.


Mäletusmärgi – tegelikult küll ainult selle aluse – soetas linnavalitsus 1990. aasta 1. jaanuaril ja see oli bilansis arvel 5660 krooniga.



“Mälestusmärk oli kavas paigaldada Pikal tänaval asuva päästekeskuse maja juurde, kuid sellest jõuti tellida ainult alus,” selgitas abilinnapea Simmo Saar.



Saar ei osanud öelda, millist mälestusmärki linnavalitsus 1990. aasta alguses kavandas. “Tõenäoliselt jäi see püstitamata riigikorra muutumise tõttu,” ütles ta.



1989. aasta lõpus valisid pärnakad vabadel valimistel esimese Pärnu linnavolikogu koosseisu. Seni linna juhtinud Eestimaa Kommunistliku Partei Pärnu linnakomitee esimees Kersti Rei ja täitevkomitee esimees Valeri Dejev andsid võimu üle linnapeaks valitud Jaak Saarniidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles