Selgusid parimad vene keeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelne teatmeteose Estonija.
Venekeelne teatmeteose Estonija. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärnu koolidevahelisel vene keele olümpiaadil võtsid mõõtu õpilased alates kuuendast klassist.


Kuna osa eesti koolide laste koduseks keeleks on vene keel, siis moodustati igas vanuseastmes kaks gruppi: eesti taustaga lapsed ja vene taustaga lapsed.



Ülesanneteks oli teksti tõlkimine sõnaraamatu abil, grammatikatesti sooritamine, küsimustele vastamine, mõtteavaldus tõlketöö põhjal ja foto järgi jutustamine.



Osalejaid registreerus palju - 82 õpilast. Haigestumise tõttu oli neist kohaletulijaid veidi vähem. Parimateks tunnistati Kristiina Ristmägi, Elina Paegle ja Emma Zalevskaja ühisgümnaasiumist; Kristo Ment, Kristiine Baumann, Siim Nõmm ja Marianna Rõbinskaja Koidula gümnaasiumist; Karmen Stimmer humanitaargümnaasiumist; Sandra Nahkur Hansagümnaasiumist; Karl Marti Toots ja Mirjam Heide Kuninga tänava põhikoolist; Jevgenia Tkatš ja Pavel Anikin Rääma põhikoolist ning Kätlin Kaare Raeküla gümnaasiumist. Tublid olid ka kõik ülejäänud osalejad.



Üleriigilisele vene keele olümpiaadile lähevad seekord Pärnu Hansagümnaasiumi õpilased Sandra Nahkur ja Jekaterina Skorikova, kes on vene taustaga õpilaste esindajad. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles