Genka ja Raju sportlased kutsuvad verd loovutama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Neljapäeval, 13. septembril läheb Pärnus ja teistes Eesti linnades verd andma ligi 150 võitlusspordifänni.

Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju, Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse, Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse, Pärnu haigla veretalituse ja Ida-Viru keskhaigla vereteenistuse heategevusprojekt “Raju doonoriks!” eesmärk on teadvustada avalikkusele veredoonorluse ja tervislike eluviiside tähtsust, kutsuda inimesi üles verd andma ja aidata kaasa võitlussportide tuntusele Eestis.

"Doonorlus näitab hoolivust meid ümbritsevate abivajajate vastu ja mul on hea meel, et keegi on võtnud korraga ette kahe tähtsa teema - spordi ja tervise - meelelahutusliku teadvustamise käimasoleva projekti kaudu," rääkis üritusest Eesti räppar, kampaanias osalev Henry Kõrvits ehk Genka.

"Eestlaste hoiakud võitlusspordi suhtes on sageli ekslikud, tegelikult on võitlusspordiga tegelejad normaalsed inimesed nagu kõik teised," lisas Kõrvits.

“Doonorlus on lihtne, võtab vähe aega ega nõua väljaminekuid. Samal ajal on see reaalne tegu, millega inimene saab teisi aidata,” rääkis Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. “Korraldame kampaaniat juba neljandat korda – eelmine kord oli kevadel, kui tõime verd annetama üle saja inimese. Sel korral liitus meie ettevõtmisega ka Ida-Viru keskhaigla vereteenistus,” lisas Tõnissaar.

"Doonorlusest saavad kasu patsiendid haiglas, kellele on verd vaja seoses traumade või operatsioonidega. On ka inimesi, kelle keha ei tooda ise vererakke. Me ei saaks kedagi neist aidata, kui poleks doonoreid," kommenteeris doonorluse tausta Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste. "Mida pikem on doonorite nimekiri, seda rohkem saame suurte õnnetuste puhul elusid päästa. Iga uue doonori puhul suureneb kindlustunne, et oleme ka halvaks olukorraks valmis."

Pärnus toimub kampaania "Raju doonoriks!" Pärnu haigla veretalituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles