Hoidistajad noppisid auhindu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised.
Hoidised. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel Viljandimaal Olustveres toimunud hoidistemessil tuli kolm Pärnumaa perenaist oma hoidistega auhinnakohale.

Messil jagati eraldi auhindu soolastele, magusatele ja ahaa-hoidistele. Kõige enam melu tekitas ilmselt ahaa-kategooria, kus omavahel võistlesid tõesti põnevad hoidised. Kolmanda koha pälvis seal Audru vallas elava Tiiu Sommeri “Jõhvikasärts”. Selles tervist turgutavas toorhoidises olid tegija sõnutsi kokku segatud jõhvikas, küüslauk, sidrun ja mesi. Esikoha mainitud kategoorias võitis aga sireliõiemarmelaad kabatšoki-ingveridžemmi ees.

Soolaste hoidiste kategoorias tuli neljast auhinnast kolm Tahkuranna valla perenaistele. Teise koha sai Inge Musta “Nohusurm” ja kolmanda Riina Luige “Vägevsalat”, eriauhinna võitsid Musta “Särtsukurgid”.

Must rääkis, et tema “Nohusurm” on parima lihakõrvane ja võileivakate just praeguse niiske ja jaheda ilmaga, ega olnud kade retsepti lugejatega jagama. “Väga lihtne teha. Võtke kilo tomateid, 300 grammi mädarõikajuurikat ja kuni 100 grammi küüslauku, ajage kõik hakklihamasinast läbi ning lisage supilusikatäis soola, suhkrut ja äädikat. Kuumutada pole vaja, kohe purki,” õpetas ta.

Konkursi žüriis osalenud Eha Paas rääkis, et hindamiseks oli väljas 147 hoidist ja pärnakatel läks kokkuvõttes väga hästi: nad viisid Pärnumaale veerandi auhindadest.

Põnevate leidudena messilt tõi Paas sireliõiemarmelaadi kõrval välja marineeritud räimed. “Muude hoidiste vahel oli see kindlasti väga mõnus amps. Peremees ise rääkis, et külmkapis seisaks see hoidis mitu kuud, aga nende peres ainult päeva või kaks,” lausus ta.

Paasi jutu järgi näitas konkurss, et inimesed julgevad eksperimenteerida. “Ma proovisin näiteks pohlamoosi, mis tavapäraste õunte asemel oli hoopis pirnidega tehtud, ja tunnistan, et see meeldis mulle õuntega tehtust palju enam,” jutustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles