Pärnus tähistatakse valgusfestivaliga kunagise linnapea sünniaastapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Alexander Brackmanni büst temanimelises pargis.
Oscar Alexander Brackmanni büst temanimelises pargis. Foto: Ants Liigus

Täna kell 19 avatakse Pärnus Oscar Alexander Brackmanni pargis valgusfestival, tähistamaks Brackmanni 175. sünniaastapäeva.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi huvijuht Heidi Taal vahendas, et valgusfestivali idee sai alguse soovist Pärnusse pimedal ajal lisavalgust tuua, pöörata tähelepanu Brackmanni-nimelisele pargile, mille ümber on mitu kooli, ja sellele, et elektrivalgus jõudis Pärnu just linnapea Brackmanni ajal.

Pärnu linna koolide kunstiõpilased lõid õpetajate juhendamisel kavandid, mis pargis ellu viidi. Park süttib koos tänavavalgustusega igal õhtul ja kustub hommikuti kuni 10. novembrini. Pargis näeb samuti Pärnu noorte programmeeritud ja äpiga juhitavat interaktiivset puud.

Oscar Brackmann oli Pärnu linnapea (1879-1915, 1918) kelle ajal hakati arendama kuurorti, parke, ehitati Waldhofi tselluloosivabrik, Pärnu sai raudteeühenduse, tulid esimesed telefonid ja esimese linnana impeeriumis asendati plahvatusohtlik gaasivalgus elektriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles