Zonta klubi tervisekonverents õpetab elurõõmu säilitama

Viivika Orula
, Pärnu Zonta klubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Pärnu Zonta klubi traditsiooniline, juba kaheksas tervisekonverents toimub 8. novembril ja kannab sedakorda pealkirja „Tervis algab täna – olla õnnelik ja terve“.

Õnnelik olemine nõuab pingutust, õnnetu olemiseks pole midagi muud vaja kui hommikul silmad lahti teha ja suunurgad alla lasta. Kuidas vaatamata meid ümbritsevatele keerulistele oludele, pingelistele suhetele ja streikivale tervisele säilitada elurõõm ja rahulolu iseendaga, seda soovitakse konverentsil põnevate ettekannete ja karismaatiliste esinejate abil lahata.

Konverentsile on oodatud kõik oma tervisest hoolivad inimesed, kes kuuldut ja õpitut edasi saaksid jagada oma perekonnas, koolides, lasteaedades, klubides, ringides, ühendustes.

Esinejate hulgas on dr Anu Kasmel, terviseteadlane ja rahvusvahelise terviseedenduse assotsiatsiooni juhatuse liige ning asepresident. Kasmel käsitleb kogukonna ja tervise vahelisi seoseid. Nii väidab ta, et inimese tervis sõltub suures osas sellestki, millisesse riiki ta satub sündima.

Bioloog, semiootik ja kirjanik Valdur Mikita mõtiskleb kultuuri ja tervise seostest. Ettevõtja, isikliku arengu treener ja koolitaja Kaido Pajumaa aga kõneleb isikliku elu näitel, kuidas oma elu muuta ja selle kaudu saavutada suur rahulolu ja kvaliteetsem elu. Ka 50-60aastasena ei ole hilja oma ellu uus lehekülg pöörata. Aga alustada tuleks kohe.

Psühholoog ja NLP koolitaja Viive Einfeldt räägib oskusest tulla toime haigusega, mis võib ootamatult tabada meid ennast või lähedast.

Dr Marlit Veldi on unearst. Mis on uni, millistest osadest see koosneb ja kuidas und on uuritud, millised on Eesti unearstide saavutused – see on Veldi ettekande läbiv teema.

Üsna mitmel Zonta tervisekonverentsil on teemaks olnud toitumine. Osalejate soovil on taaskord kuulajate ees dr Mai Maser.

Korraldajad lubavad konverentsil osalejatele lustakat üllatustki, mis peaks kaasa aitama naerusemale päevale.

Nagu kõikidel eelnevatel konverentsidel kuulutatakse välja Pärnu aasta terviseedendaja.

Konverentsile pääseb eelregistreerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles