Kihnu–Vormsi parvlaeva hankele laekus viis pakkumust

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kihnu ja Vormsi liinile parvlaevade soetamiseks väljakuulutatud riigihankele laekus tähtajaks viis pakkumust.

Veeteede amet kuulutas 27. augustil välja riigihanke ühe jääklassiga teraskorpusega reisiparvlaeva soetamiseks võimalusega tellida samadel tingimustel teine ja kolmaski laev.

Veeteede ameti teatel hakatakse laevu kasutama Eesti rannikumeres lähimereveoks Kihnu, Vormsi ja Sõru–Triigi liinil ja need on ette nähtud sõitjate, autode ja lasti veoks mahutavusega kuni 32 sõiduautot või kaks veoautot. Autotekile on võimalik võtta 22 sõiduautot või kaks veoautot ja platvormteki paigaldamisel veel kümme sõiduautot koos kahe veokiga. Maksimaalne sõitjate arv on 200.

Laeva valmimise tähtaeg on 26 kuud pärast lepingu allkirjastamist.

Lisatellimusena on hankijal õigus, kuid mitte kohustus osta teine ja kolmas laev samadel tingimustel. Laev peab olema heade sõidu- ja püstivusomadustega ja sobima sõiduks nimetatud piirkondades.

Projekti rahastatakse täies mahus Euroopa regionaalarengu fondist. Laeva ehitusmaksumus selgub pärast lepingu sõlmimist. Laevad tellitakse projekti „Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine“ raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles