Häädemeeste kokad on kõige koolisõbralikumad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supitaldrik
Supitaldrik Foto: Corbis/Scanpix

Eile Tallinnas toidumessi “FoodFest” raames korraldatud parima koolisöökla konkursil pälvis žürii eriauhinna Häädemeeste keskkool, mille kokkade valmistatud road tunnistati kõige koolisõbralikumaks.

Võistluse “Parim koolisöökla” finaali pääses kogu Eestist kuus kooli, Pärnumaalt oli nende sekka valitud veel Paikuse põhikool.

Finaali võitis Tabasalu ühisgümnaasium, mille kokad valmistasid heigifileest kalasupi, köögiviljatäidisega hakkliharulli kartuli-kõrvitsapudruga ja kihilise mannapudru mahlakisselliga.

Finaalis osalenud kuue kooli kokad pidid kahe tunni ja 20 minutiga valmistama kolm rooga: prae ja magustoidu koolis kasutusel olevast igapäevamenüüst ja peale selle uuendusliku kala-köögiviljasupi oma valikul. Supi toorained pidid jääma koolile sobivasse hinnaklassi.

Žürii esimehe, restorani C’est La Vie peakoka Vello Kivibergi jutu järgi oli võistlus tänavu tasavägisem kui kunagi varem. “Meie eriauhind läheb Häädemeeste koolile, mille road olid kõige koolisõbralikumad ja paremini teostatavad koolimenüüs,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles