Pärnakad osalevad Helsingi mardilaadal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardilaat Helsingis. Arhiivifoto.
Mardilaat Helsingis. Arhiivifoto. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärnu linn ja Pärnumaa loomemajandusettevõtjad osalevad homme ja ülehomme Helsingis Kaablitehase kultuurikeskuses maardilaadal, mis on suurim Soomes toimuv Eesti-teemaline mess.

Pärnu linn on esindatud ühiselt teiste Eesti regioonidega Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse koordineeritud turismialal. Külastajatele jagatakse infot Pärnu ja Pärnumaa puhkusevõimaluste kohta talve- ja kevadperioodil, samuti järgmisel aastal toimuvate „Pärnu kuurort 175“ sündmuste kohta.

Pärnumaa loomemajanduse tugiüksus koordineerib kuue Pärnumaa loomeettevõtja osalemist mardilaadal. Osalevad Kristine Kivi kehahooldustoodete, Raina Subi villapiltide, Jaana Uustamm nukuriiete ja -mööbli, Anu Ericsson vilditud mütside ja kinnaste, Ann Roosileht Vuhti galerii ja Liina Viira NaiiViga. Mitmele ettevõtjale on see esimene kord väljaspool Eestit oma kaupa tutvustada-müüa.

Helsingi mardilaata on peetud 1983. aastast igal aastal. Seda korraldavad Tuglase selts, EAS, Eesti saatkond ja Eesti instituut.

2011. aastal tutvustas mardilaadal oma tegevust ja müüs tooteid üle 150 ettevõtte, organisatsiooni, käsitöölise ja kunstniku. Laata külastas umbes 19 000 huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles