Soomlane kirjutas kaasmaalastele Pärnust raamatu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapio Mäkeläineni raamat "Tapion matkassa Pärnuun".
Tapio Mäkeläineni raamat "Tapion matkassa Pärnuun". Foto: Repro

Reede, 20. novembri pärastlõunal esitletakse Pärnu muuseumis maailma esimest Soome autorilt soomlastele kirjutatud raamatut Pärnust.

54aastase Tapio Mäkeläineni raamatus "Tapion matkassa Pärnuun" on ülevaade Pärnu ajaloost, tutvustatakse kümmet tuntud pärnakat, linna parimaid hotelle, restorane, kohvikuid, peamisi vaatamisväärsusi: kirikuid, muuseume, galeriisid, randa, parke, mälestusmärke, ehitisi ja muudki.

Mäkeläinen on üle 28 aasta juhtinud soomlaste retki Eestisse ja toonud aastate jooksul siia üle 100 000 turisti. Ta on käinud kõigis maakondades ja on abikaasaga loonud kodu nii Helsingis kui Tallinnas.

Raamatu autor on omandanud magistrikraadi Helsingi ülikoolis eesti keele ja kultuuri erialal. Ta on olnud üle 30 aasta Tuglase seltsi liige, korraldanud kultuuriprogramme ja -reise. Ta on üle 20 aasta olnud Soome suurima Eesti-teemalise ürituse Helsingi mardilaada organisaator.

Mäkeläineni esimene reisikiri „Viro – kirkkojen, kartanoiden ja kukkaketojen maa“ ilmus 2004.

President Lennart Meri tunnustas Mäkeläinenit 2001. aastal Maarjamaa risti V klassi teenetemärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles