Vändra Kodus peetakse soolaleivapidu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra hooldekodu viie peremaja ehitus. Foto on illustreeriv.
Vändra hooldekodu viie peremaja ehitus. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaal Vändras psüühilise erivajadusega inimestele valminud peremajades peetakse täna soolaleivapidu.

Vändra Kodusse asus elama AS Hoolekandeteenuste 50 senist klienti, kellele pakutakse uutes moodsates peremajades ööpäevaringset erihooldusteenust ja ööpäevaringset erihooldusteenust sügava liitpuudega inimestele.

Kodu elanikud saavad teha süüa, korrastada kodu ja koduümbrust, teha aiatööd ning käia vastavalt võimetele tööl väljaspool kodu, teha sporti ja mitmekesiselt vaba aega veeta, aga ka käia mugavalt poes, pangas, postkontoris või apteegis. Kõiges selles on abiks tegevusjuhendajad, kes on toeks ööpäev läbi.

Vändra Kodu tõi Vändrasse 22 uut töökohta: tööd leidsid 20 tegevusjuhendajat, vanemtegevusjuhendaja ja kodu juht.

Vändra Kodu viis peremaja on osa AS Hoolekandeteenuste elluviidavast psüühilise erivajadusega inimestele mõeldud erihooldekodude reorganiseerimisprojektist.

Projekti raames rajab AS Hoolekandeteenused Euroopa regionaalarengu fondi toel Eesti 11 paika kokku 55 kümnekohalist peremaja. Rajatakse kaheksa uut tänapäevastest peremajadest koosnevat moodsat kodu ja laiendatakse kolme toimivat kodu.

Vändra Kodu avas oma uksed elanikele selle projekti kuuenda asukohana. Selle aasta algusest on peale Vändras valminud peremajade valmis saanud peremajad Viljandimaal Karulas ning Viljandis, Tapal, Kehras ja Läänemaal Uuemõisas.

Uute tänapäevaste teenusekohtade valmides amortiseerunud ja erihoolekandeteenuse osutamiseks ebasobivad erihooldekodud suletakse. Sulgeda plaanitakse Kernu, Mõisamaa, Ravila ja Udriku mõisahoonetes tegutsevad hooldekodud ning Lääne-Virumaal Aaveres asuv hooldekodu. Koluvere kodus väheneb teenusekohtade arv. Kodude sulgemine toimub järk-järgult paralleelselt uute peremajade avamise ja nende elanike kolimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles