FjordFreshi otsus tuleb vana-aastaõhtuks

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus päevist, mil Thorben Nielsen ja Alar Oppar veel Audru kalakasvatuse plaane arutasid.
Fotomeenutus päevist, mil Thorben Nielsen ja Alar Oppar veel Audru kalakasvatuse plaane arutasid. Foto: Urmas Luik

Audru vallas kalakasvanduse projekti arendanud FjordFresh Holding ASi juhtide Thorben Nielseni ja Alar Oppari kohtuasi on takerdunud riigikohtus. Kuigi riigiprokuratuuri edasikaebust on kõrgeimas kohtuinstantsis menetletud suvest saadik, ei suutnud kohtukolleegium koosseisus Hannes Kiris, Eerik Kergandberg ja Lea Kivi 3. detsembriks määratud tähtajaks otsust vormistada.

Riigikohus võttis ajapikendust ja loodab otsuseni jõuda lõppeva aasta 31. detsembriks.

Meenutame, et riigiprokuratuur soovis kohtult Oppari süüdimõistmist pistise saamises mõjuvõimuga kauplemise eest ja Nielsenit süüdistati altkäemaksu andmises. Mõlemale küsis riigiprokuratuur poolt aastat tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kohtulik juurdlus tuvastas, et tollal põllumajandusministri nõunikuna töötanud Opparil polnud parimalgi tahtmisel võimalik kedagi mõjutada FjordFreshi kasuks otsuseid tegema. Samuti ei küsinud Pärnumaal kohakasvanduse rajamiseks loodud rahvusvaheline firma Eesti riigilt mingit toetust oma projektide elluviimiseks.

Tõendamist leidis seegi, et kaitsepolitsei pealt kuulatud telefonikõnelus, kus räägiti Nielsenist justkui oma inimesest ministeeriumis, oli alkoholi tarbinud inimese levitatud kuulujutt.

Oppar ja Nielsen mõisteti neile inkrimineeritud süütegudes õigeks nii Pärnu maa- kui Tallinna ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles