Erakonnad otsivad Pärnu linnapea kandidaate

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. oktoobril toimuvatel Pärnu linnavolikogu valimistel on võimalikud esinumbrid ja linnapeakandidaadid Eerik-Niiles Kross, Toomas Kivimägi, Andrei Korobeinik ja Kadri Simson.
20. oktoobril toimuvatel Pärnu linnavolikogu valimistel on võimalikud esinumbrid ja linnapeakandidaadid Eerik-Niiles Kross, Toomas Kivimägi, Andrei Korobeinik ja Kadri Simson. Foto: PP

Suuremad erakonnad otsivad järgmise aasta 20. oktoobril toimuvateks Pärnu linnavolikogu valimisteks esinumbreid, võimalikud esinumbrid ja linnapeakandidaadid on Eerik-Niiles Kross, Andrei Korobeinik ja Kadri Simson.

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakonna esimees Peeter Prisk ütles, et Krossi esinumbriks seadmisest on juttu olnud, kuid praegu pole teda selleks kinnitatud. “Kinnitab osakonna juhatus ja mitte niipea. Räägitud on ka Meelis Kukest (Pärnu abilinnapea, T. R.) ja veel väljastpoolt inimestest,” kõneles Prisk.

Krossiga toimetusel eile vestelda ei õnnestunud. Prisk kinnitas, et Kross on valmis IRLi esinumbriks hakkama ja võimalusel linnapeana tööle asuma.

Korobeinik mõtleb veel

Reformierakonna Pärnu juhatus on arutanud Korobeiniku juhtimisel valimistele minekut. Valimisnimekiri koos esinumbri ja programmiga on kavas kinnitada 7. veebruaril üldkogul.

Küsimusele, kas ta on valmis riigikogu liikme kohast loobuma ja Pärnu linnapeaks hakkama, vastas Korobeinik, et kui ta otsustab esinumbrina kandideerida ja teda selleks valitakse, arvestab ta ka linnapeana tööleasumisega. Juhul muidugi, kui Reformierakonnast sõltub koalitsiooni moodustamine.

“Mis puudutab Pärnu juhtimist, siis positiivne on kindlasti see, et linna rahaasjad on korras, see lihtsustab linna arengut. On hästi mitu asja, mida mina teeksin teistmoodi, aga see on pikem teema. Reformierakonna programm koostatakse kollektiivselt, Pärnus tegeleb sellega mitukümmend inimest. Sõltumata oma kandideerimise otsusest, esitan ma enda mõtteid ja usun, et oluline osa neist leiab kajastust 2013. aasta programmis,” teatas Korobeinik.

Korobeinik ütles, et tema kandideerimisotsus sõltub paljudest asjaoludest. ”Näiteks ei aktsepteeri ma kindlasti praktikat, kus kandidaadid eri positsioonidele (abilinnapea, linnavolikogu esimees) lepitakse kokku enne valimisi, sõltumata valimistel saavutatud tulemustest ja inimeste erialastest oskustest,” selgitas ta.

Keskerakond ja Kivimägi pole otsustanud

Keskerakonna Pärnu piirkonna esimees Kadri Simson sõnas, et linnapeakandidaadi kinnitab piirkonna aastakoosolek järgmisel kevadel. Praegu käib Pärnus töö nimekirja ja valimisplatvormi koostamise kallal.

Küsimusele, kas ta oleks valmis riigikogutööst loobuma ja Pärnu linnapeaks hakkama, vastas Simson, et sellele saab ta vastuse anda kevadel.

“Kindlasti peab meie linnapeakandidaat olema linnavalitsuse moodustamisel valmis linnapea ülesanded enda kanda võtma ja teistest rollidest selle heaks loobuma,” teatas Simson.

Pärnu praegune linnapea, omanimelise valimisliidu liider Toomas Kivimägi ütles, et ta otsustab valimistel kandideerimise veebruaris-märtsis.

“Kui minu valimisliidust on valmis jätkama paarkümmend inimest, on otsus ühene. Ei saa valimisliidukaaslasi reeta. Kui kandideerida soovib kümme või vähem inimest, siis tõenäoliselt valimisliit ei jätka,” kõneles praegune linnapea.

Kivimägi rääkis, et ta ei kavatse sel aastal valimisliidukaaslaste seisukohta uurima hakata, vaid laseb aastal rahulikult lõppeda. Küsimusele, kas valimisliidukaaslaste loobumise korral kandideerib ta mõne erakonna nimekirjas, vastas Kivimägi, et tõenäolisem on siiski valimisliidu jätkamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles