Kalurid ei jõudnud Kihnu räimepüügikvootide suhtes kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimepüük.
Räimepüük. Foto: Henn Soodla

Põllumajandusministeeriumis kolmapäeval toimunud räime püügivõimaluse jaotuse arutelul traal- ja rannapüügi sektori vahel otsustasid pooled ministeeriumi teatel võtta mõtlemisaega pakutud lahenduste kohta arvamuste esitamiseks.

"Põllumajandusministeeriumi poolt oli täna laual kompromissettepanek tõsta räimekvoot Kihnu rannakalurite jaoks 883 tonnini ehk 15 protsendini Pärnumaa kvoodist. Sellise lahenduse pakkusid eelmisel arutelul välja Kihnu esindajad," ütles põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome.

Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja ütles, et kohtumisel nõudis Mark Soosaar Kihnu rannakalurite kvoodi tõstmist juba 1500 tonnini ja sellega traalpüügi sektori esindajad enam nõustuda ei saanud.

Kuna ligi kaks tundi kestnud arutelul kompromissini ei jõutud, otsustati võtta mõtlemisaega ja pooled esitavad oma arvamused 10. detsembriks.

Esimene kohtumine traal- ja rannapüügi sektori vahel toimus septembris, kui arutati võimalusi Pärnu maakonna Liivi lahe räimepüügi järgmise aasta lubatud saagi jaotamiseks. Sellega soovitakse vältida olukorda, kus Pärnu rannikukalurite aktiivse püügitegevuse tagajärjel lõpeks kevadine räimepüük varakult ja väikesaarte kaluritel jääks võimalus püüda oluliselt vähem kala, sest räim jõuab saarte lähedale hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles