President ei andnud sadistlikule naistapjale armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

President Toomas Hendrik Ilves jättis lõppeval nädalal rahuldamata sadistliku tapmise eest pikka vangistust kandva naise armuandmispalve.

Riigipea ei leidnud ühtki põhjust, miks peaks Aleftina Kuprina enne karistusaja lõppu vabadusse lubama. Samale seisukohale jõudis president mullu suvel naise esimest armuandmispalvet läbi vaadates. Tänavu septembris jättis aga Harju maakohus rahuldamata Kuprina taotluse ennetähtaegseks vabanemiseks.

2008. aastal kevadel karistas Pärnu maakohus Aleftina Kuprinat tapmise eest kaheksa-aastase vangistusega ja tema kuriteokaaslast Sergei Taljaronokit tapmise ja röövimise eest sama pika karistusega.

Süüdistuse järgi panid Kuprina ja Taljaronok võika kuriteo toime 2008. aasta 15. mai hilisõhtul, kui sisenesid Pärnus oma tuttava elukohta ja asusid voodis lamanud joobes meest peksma. Mõne aja pärast tirisid kurjategijad oimetu ohvri põrandale, panid ta istuvasse asendisse, tõmbasid tal püksid jalast ja Kuprina asus noaga vigastama mehe suguelundeid. Seejärel keerasid ründajad ohvri kõhuli ning Kuprina jätkas võõrkehadega kannatanu seksuaalset ahistamist.

Üliraskeid vigastusi saanud ohver suri kuriteopaigal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles