Linnaametnike tiivad lähevad kärpimisele

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiivad.
Tiivad. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui Pärnu linnavolikogu negatiivse lisaeelarve heaks kiidab, saavad siinsed ametnikud senisest tunduvalt harvem kohvri pakkida ja piiri taha Pärnut tutvustama või kontakte otsima lennata.


Nimelt näeb lisaeelarve muu hulgas ette linnavalitsuse ametnike välislähetustele kulutatava rahasumma 30protsendist vähendamist: 600 000 kroonilt 415 500 kroonini.



Linnasekretär Tiina Rohti andmetel on kärbitud näiteks konverentsidel osalemiste ning tööalaste kohtumiste, 2009. aastal Novgorodis rahvusvahelistest hansapäevadest osavõtu ja rahvusvaheliste organisatsioonide komisjonides osalemise kulusid. Jäetakse sõitmata Soome elamumessile ega osaleta Peterburi turismimessil. Ära jäävad turundusüritustega seotud lähetused Riiga, Stockholmi, Helsingisse ja Vilniusesse.



“Sõidetakse väiksema koosseisuga: kui esialgu oli arvestatud, et kaks inimest, siis nüüd läheb üks – me peame väiksema summaga välja tulema,” sõnas Roht. Lisades, et enne iga välislähetust kaalutakse hoolega, kas ja kui palju ametnikke komandeeringusse saata, aga kui ikka vaja, tuleb sõita.



Näiteks viibivad abilinnapea Jane Mets ning arenguosakonna juhataja Piret Sai sel nädalal koos Pärnumaa oskusteabekeskuse liikmetega Taanis ja Rootsis.



Pärnu linnavalitsuse protokolli-, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomsoni selgitusel on Põhjamaade ministrite nõukogu finantseeritud visiidi põhieesmärk tutvuda Helsingborgi linnavalitsuse ja Lundi ülikooli Helsingborgi kolledži ning kohalike ettevõtete koostöö korraldusega. Taanis kohuvad Pärnu esindajad Helsingöri linnapeaga.



Volikogu liikme Valter Parve arvates aga peaks Pärnu linnavalitsus lõpetama igasuguse munitsipaalturismi ega tohiks sõidutada oma ametnikke linna raha eest konverentsidele-kohtumistele. Tema Raadio Pärnule antud hinnangul on säärane mööda ilma hulkumine häbitu privileeg ajal, kui linn sulgeb Ülejõe raamatukogu ja jätab linnakodanikud võimaluseta raamatukogus lehe vahendusel maailma sündmustel silm peal hoida.



Ent Rohti väitel ei saa välislähetusi vaadata kui munitsipaalturismi. “Isiklikud kontaktid sama eriala inimeste vahel on alati elu edasi viinud, kahjuks saab neid arusaadavatel põhjustel tänavu olla hoopis vähem,” nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles