Kõnniteed Pärnu linnas on üldiselt heas korras

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu 64 kõrvalkinnistul on lumi kõnniteelt ajamata ja vanemal inimesel on seal raske üle valli turnida.
Papiniidu 64 kõrvalkinnistul on lumi kõnniteelt ajamata ja vanemal inimesel on seal raske üle valli turnida. Foto: Urmas Luik

Kuigi Pärnu Postimehe toimetus on saanud viimastel päevadel etteheiteid seanahka vedavate majaomanike kohta, kes justkui ei viitsi linna kõnniteedelt lund rookida, on jalgtänavad linnas üsna heas korras.

Pärnu linna heakorra eeskirja järgi peavad kinnistuomanikud puhastama lumest oma krundiga vahetult piirnevad kõnniteed ja tegelema seal libedusetõrjegagi. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teeseisundi nõuete järgi peab läbitav ala olema vähemalt 1,1 meetri laiune.

Kas on pärnakaid tabanud tänavu enneolematu lumekoristustuhin või on asi milleski muus, kuid linnas ringi sõites on raske leida jalgsi läbimatuid kõnniteid. Kui midagi tõesti ette heita, siis ei ole läbitav ala kõikjal 1,1 meetri laiune.

Üks koht, kus ilmselt ei ole tänavu lumelabidat kasutatud, asub Tammsaare puiesteel hotelli Strand linnapoolse bussipeatuse juures. Kui bussipeatus ise on lumest puhas, siis sinna jõudmiseks võib halvimal juhul kondid murda.

Toimetusele laekus kaebus Papiniidu 64 elanikelt, kel olevat raskusi Mai tänavale bussipeatusse jõudmisega. Kõrvalkrundil on tõesti lumekoristus unarusse jäänud, kuid ala oli vähemasti eile jalgsi läbitav. Samasugune seis on Riia maanteel Silberauto esinduse kõrval.

Kohti, kus lund on koristatud liiga vähe, leiab linnast ka. Näiteks Aia tänava Tammsaare-poolsest otsast, kus on kitsas jalgtee.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka teatel ei erine tänavate üldine seis kuidagi varasemate aastate omast.

“Lund on palju ja kohustusi on tarvis meelde tuletada igal aastal,” ütles Murakas. “Üldiselt peetakse kohustustest kinni. Trahvimisi tuleb ette harva, esmalt piirdutakse ikka hoiatusega.”

Muraka kinnitusel kontrollivad linna korrakaitseteenistuse ja majandusosakonna ametnikud pidevalt, kas lumi on koristatud ja majadelt jääpurikad eemaldatud.

Heakorra eeskiri jätab kinnistu haldajale võimaluse linna seatud koormisest loobuda. Kui vastav avaldus linnale laekub, võtab linn hooldusfirmadelt hinnapäringu, valitakse välja firma, valmistatakse ette volikogu eelnõu ja pärast eelnõu vastu võtmist ja kehtima hakkamist alustab hooldusfirma ala korrashoiuga. Küll peab koormisest vabastatu siis edaspidi linnale lumekoristusteenuse kinni maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles