Algavad nüüdismuusika päevad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu nüüdismuusika päevad avatakse sel laupäeval futurismiteemaliste näitustega linnagalerii mõlemas majas – nii raekojas kui kunstnike majas.

Raekoja näitusepinnal näeb kuni 2. veebruarini eksperimentaalseid muusikainstrumente ja saab tutvuda projekti vedava loomingulise koosluse Postinstrumentum tegevust kajastavate fotode, videote ja dokumentidega.

Samal õhtul avatakse kunstnike majas esimese futuristliku ooperi “Võit Päikese üle” (1913) kostüümide ja lavakujunduse rekonstruktsioonide näitus, mis jääb avatuks 25. jaanuarini.

Pärnu nüüdismuusika päevad lõpevad 11.–13. jaanuaril Pärnu keskraamatukogus sümpoosioniga “Futuristlike ideoloogiate jälil”, millel uurijad Günter Berghaus, Edward Venn, Raivo Kelomees ja Galina Gubanova räägivad nüüdseks juba saja-aastase ajalooga futurismist ja sellest, mis on tänapäeval saanud futuristlikest ideedest.

Pärnu nüüdismuusika päevi veab Eesti Arnold Schönbergi ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles