Kohtumine Rein Maraniga lõpetab filmiaasta näituse

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva keskpäeval tuleb Pärnu muuseumisse rahvaga kohtuma järjekordne tuntud filmitegija, kelleks on seekord põlisloodust jäädvustavate filmide stsenarist, režissöör, operaator, helisalvestaja ja produtsent Rein Maran.

Koos autori kommentaaridega vaadatakse loodusfilme suurel ekraanil ja Maran tutvustab oma valmimisjärgus filmi hiirtest. Viimast päeva saab vaadata Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) muuseumi koostatud Rein Marani loomingut tutvustavat näitust „Loodusfilmi tuhat nägu“.

Maran on osalenud üle saja filmi loomisel eri žanrites (mängu-, kontsert-, dokumentaal-, teadus-, loodusfilmid) peamiselt Tallinnfilmi, Eesti Telefilmi ja Gaviafilmi firmamärgi all. Tema meelisteema on Eestimaa loodus, looduseteemalisi autorifilme on ta loonud üle poolesaja.

Laupäev on viimane päev tutvuda ka ERRi muuseumi ja Pärnu muuseumi ühise Eesti filmi aastale pühendatud näitusega “Tähelepanu! Kaamera!”. Kohal on näituse autorid ERRi muuseumist ja lastele toimuvad temaatilised töötoad. Need pole küll otseselt seotud telest tuttava ja filmiaasta näitusel oma kostüüme ja esemeid esitleva nõiaplika Nöbininaga, küll aga lastelavastusega “Väike nõid”. Koos valmistatakse puulusikast nukke ja tehakse neile kostüümid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles