Gaidid aitavad heade mõtete päeval raskustes peresid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kuristiku gaidid lipupäeval.
Pildil Kuristiku gaidid lipupäeval. Foto: Erakogu

Eesti gaidide liidu eestvõttel toimub sel nädalavahetusel Pärnus üritus „Heade mõtete päev“. Sündmuse raames annetavad gaidid koostöös toidupangaga raskustes peredele toiduaineid, osaletakse 23. veebruaril paraadil ja tähistatakse Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

„Selle aasta heade mõtete päeva teemaks on gaidide maailmaorganisatsiooni pakutud „Koos suudame päästa laste elusid“ ja „Iga ema tervis ja elu on tähtsad“. Arutame Eesti laste ja emade olukorda, mõtleme nende muredele ja rõõmudele,“ selgitab sündmuse sisu programmijuht Annely Ristikivi.

Loomulikult ei minda mööda Eesti Vabariigi 95. sünnipäevast, mis sellele ajale langeb. 23. veebruari tähistamiseks kogunetakse pärgade asetamiseks Alevi kalmistule. Järgneb noorteorganisatsioonide ja Pärnumaa koolinoorte paraad Rüütli platsile, kus loetakse ette „Manifest kõigile Eestimaa rahvastele“. Paraadi viib läbi Kaitseliit. Koostöös Eesti lipu seltsiga kannavad gaidid paraadil trikoloore.

Heade mõtete päevaga tähistatakse 22. veebruaril skautluse rajaja lord Robert Baden-Powelli ja gaidluse rajaja leedi Olave Baden-Powelli ühist sünnipäeva. Selle päeva raames pööravad miljonid gaidid tähelepanu ülemaailmsetele probleemidele.

Eesti gaidide liit on mittetulunduslik kasvatusliku sisuga noorteorganisatsioon, mis pakub tegevust igas vanuses tüdrukutele ja poistele. Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamistena. Samuti tehakse laagreid, matku, ühisüritusi ja õpitakse mitmesuguseid oskusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles