Koolikiusamise video on viinud Tõstamaa maailmakaardile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Tõstamaa koolis toimunud vahejuhtumist, kus õpilased kiusasid õpetajat.
Kaader Tõstamaa koolis toimunud vahejuhtumist, kus õpilased kiusasid õpetajat. Foto: Reporter.ee

Tõstamaa keskkooli matemaatikaõpetaja mõnitamist näitav video on YouTube’i üles riputatud ka ingliskeelse pealkirjaga "Koolivägivald Eestis". Vaatajate arvu põhjal võib arvata, et nii suurt rahvusvahelist tähelepanu pole Tõstamaa ja Eesti koolielu varem just sageli kogenud.

Pühapäevase seisuga oli nimetatud video saanud peaaegu 45 000 klikki ja 156 kommentaari. Video vaatamiste arv kasvab veel praegugi ligikaudu 100 klikki päevas. Kommentaaride järgi otsustades on videot vaadatud nii Euroopas kui ka Ameerikas. Milliste riikide meedias on Tõstamaa juhtum kajastamist leidnud, on täpselt raske öelda. Otsesõnu on seda öelnud üks Hollandi kommenteerija. Kommentaaride arvu järgi otsustades võib oletada mingit meediakajastust ka Soomes, Poolas ja Mehhikos, vahendas Õhtuleht.

Üldiselt on võõrkeelsed kommentaarid samasuguse sisuga kui eestikeelsedki või isegi veel üksmeelsemalt hukkamõistvad. Nii vene ja kui ka inglise keeles soovitakse, et videokaadritele lisataks subtiitrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles