Neeme Järvi suveakadeemia lahkub Pärnust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Neeme Järvi.
Dirigent Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus 2000. aastal alustanud Neeme Järvi suveakadeemia dirigentidele läheb Pärnust ära ja toimub sel suvel “Leigo järvemuusika” festivali aegu, vahendasid ERR uudised.


Pärast Järvide õnnestunud kontsertmaratoni “Leigo järvemuusikal” 2008. aasta suvel otsustas Neeme Järvi näidata noortele dirigentidele oma sünnimaad ka teisest küljest, tuues tänavuse rahvusvahelise meistrikursuse suvepealinnast Pärnust ja David Oistrahhi festivalilt talvepealinna Otepää maile.



3. mai veebiväljaandes Music in Cincinnati tutvustas Neeme Järvi uut ettevõtmist USA muusikakriitik ja -kirjanik, Järvidest ning Eestist palju ja südamega kirjutanud, mitu korda siin viibinud Mary Ellyn Hutton.



Huttoni kirjutis kannab pealkirja "Neeme Järvi Summer Academy Moves to Winter Capital". Autor räägib selles lähemalt tänavusest suveakadeemiast (registreerimise tähtaeg möödub 15. mail) ning meenutab oma elamusi möödunudaastasest “Leigo järvemuusikast”.



Neeme Järvi suveakadeemia toimub 9.-16. augustini Leigol ja Otepää kultuurikeskuses. Žürii valib akadeemiale välja kümme aktiivset osalejat, kes töötavad üle-eestilise noorte sümfooniaorkestri ja selle kammerkoosseisudega. Meistrikursustest osavõtjad saavad dirigeerida järvemuusika avalikel kontsertidel. Nagu alati, pole kursuste programmis unustatud eesti muusikat.



”Leigo järvemuusikal” esineb publiku ja kursuslaste ees ka maestro Neeme Järvi ise – noorteorkestri, -koori ja solistidega tuleb tema juhatusel 15. augustil ettekandele Ludwig van Beethoveni suurteos, üheksas sümfoonia koos "Oodiga rõõmule".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles