Nigula loomade turvakodu karupojad pääsevad õueaedikusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi kasvas Nigula loomade taastuskeskuses karupoeg Päntu.
Kaks aastat tagasi kasvas Nigula loomade taastuskeskuses karupoeg Päntu. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Nigula loomade taastuskeskuses elavad viis karupoega on nii suureks kasvanud, et pärast sel nädalavahetusel toimuva Luitemaa rattaretke lõppemist lastakse nad õueaedikusse.


Loomade turvakodu perenaine Kaja Kübar ütles Raadio Pärnule, et karupojad on suured ega vaja ammu lutitamist. Karude lemmiktegevus söömise ja magamise kõrval on mängimine, oma päeva veedavad nad Kübara sõnul ronides, kaevates, jaurates ja lõhkudes.



Kahe pesakonna karud toodi Nigula turvakodusse jaanuaris ja veebruaris. Mõlema pesakonna karuema ajasid jahimehed pesast ära ja kord juba ärkvele aetud karuema oma poegade juurde tagasi minna ei julge.



Viiest karust kolm on tüdrukud ja kaks poisid. Kübar igal aastal karudele uusi nimesid välja ei mõtle ja neid nimepidi ei kutsu, kuigi nimed on neil olemas: suuremad karud on Triip, Krae ja Laik ning tillemad Väike Krae ja Väike Laik.



Karud lastakse vabasse loodusesse sügisel. Eelmisel talvel kasvatas Kaja Kübar suureks kolm karupoega. Tema sõnade järgi on suur õnn, et tagasisidet nende kohta ei ole ja inimeste juurde nad seni koperdanud pole.



Nigula turvakodus kasvavad praegu ka rebasekutsikad, üks luik ja kodukakk.



Kübara ütlust mööda on kevad tavaliselt selline aeg, kui turvakodus on palju abivajavaid loomi. See kevad on olnud hiline ja seepärast esialgu rahulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles