Pärnumaa tähistatakse südamenädalat kogu südamest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

15.–21. aprillini tähistatakse Eestis traditsiooniliselt südametervisele pühendatud nädalat. Pärnumaal löövad sel aastal kaasa paljud koolid, lasteaiad ja külaseltsid, toimub mitmeid liikumisüritusi kogu Pärnumaal.

Kuna südame hea tervis sõltub esmajoones piisavast liikumisest, õigest toitumisest ja õigest mõtlemisest, siis on suur osa Pärnumaa sündmusest just neile kolmele suunale toetatud.

Lasteaiad nii Pärnu linnas kui maakonnas pakuvad oma hoolealustele ja töötajatele mitmekesiseid võimalusi südame eest hoolitsemiseks. Oma ettevõtmistest südamenädala raames on teada andnud kõik Pärnu linna lasteaiad ja maakonna lasteaedadest Sindi, Surju, Pärnu-Jaagupi ja Vändra lasteaiad. Tegevused hõlmavad nii liikumist ja toitumist kui ka nalja ja esmaabi andmist. Pärnu-Jaagupi lasteaias on huvitavaks sündmuseks kohtumine Pärnu-Jaagupi muusikakooli õpilastega,  muude tegevuste hulgas kuulatakse Leonora Palu flöödiõpilaste kontserti ja kuulatakse südame tuksumist.

16. aprillil on Pärnu spordihallis ka koolieelikutele temaatiline liikumispäev ja18. aprillil samalaadne liikumissündmus erirühmade mudilastele.

Koolidest löövad südamenädalal kaasa Seljametsa lasteaed-algkool, Raeküla kool, Paikuse, Koonga ja Jõõpre põhikool ning Kilingi-Nõmme gümnaasium. Igas koolis toimub ajavahemikul 15.–21. aprillini mitmeid sportlikke ja toitumisalaseid ettevõtmisi. Paikusel näiteks toimub muuhulgas fotomatk viie kilomeetri pikkusel distantsil, mille jooksul tuleb eri tegevustes oma võistkonda pildistada .

Aktiivsed on  südamenädalal külaseltsidki: 17. aprillil saab liituda Lähkma-Saunametsas üritusega „Terves kehas terve vaim“, samal päeval toimub kepikõnd ja võimlemine Vahenurmel. 20. aprillil kutsub Saarde spordiklubi eesotsas Toivo Talloga kõiki kõndima Tihemetsa spordihoone juurest Kilingi-Nõmme spordihooneni. Vahepeal peatutakse Allikukivi koobaste juures, raja pikkus on kokku 14 kilomeetrit. Saardes toimub kogu südamenädala vältel mitmeid loenguid ja liikumisüritusi, kus ümberkaudne rahvas saab aktiivselt osaleda.

20. aprillil saab liituda tervisematkajatega Ristikülas, Kablis, Soometsas ja Kadjastes, 21. aprillil Uulus, Jõõpres ja  Kergus. Kõikjal veavad südamenädala liikumisüritusi kohalikud külaseltsid. Täpsemalt võib külaseltside tegemiste kohta südamenädalal lugeda kodulehelt: www. parnumaakoduant.ee.

Südamenädalal pakuvad oma töötajatele temaatilist tegevust Akadeemia 2 hoones tegutsevad asutusedki: maavalitsus, omavalitsuste liit, spordiliit, maakoolide spordiliit ning Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus. Pärnu haigla südametoa meedikud teevad soovijatele südameteste, kuulatakse perearst Madis Veskimägi loengut südame tervisest, läbitakse orienteerumisrada Rannapargis ja võisteldakse tervislike toitude valmistamises.

Pärnumaa spordiliit kutsub rattasõiduhuvilisi 20. aprillil rattamatkale Tammistesse, läbitava raja pikkus on 15 kilomeetrit.

Südamenädala suursündmus on traditsiooniliselt 21. aprilli toimuv luitejooks Häädemeestel Rannametsas, mida korraldab Pärnu Kahe Silla klubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles