Südamenädala raames matkatakse Kilingi-Nõmmes

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilaste matk.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilaste matk. Foto: Erakogu

Südamenädala raames toimub Saarde valla ürituste seas mitu matkagi: kui täna oodatakse metsavahele kõiki huvilisi, siis neljapäeval käisid matkamas kooliõpilased.

Kilingi-Nõmme vabaajakeskuse juhataja Heli Juhkamsoo teatel oodatakse kõiki huvilisi täna keskpäeval matkama Tihemetsa ja Kilingi-Nõmme spordihoonete vahelisele rajale.

"Matka saab alustada nii Kilingi-Nõmmest kui Tihemetsast, liikuda võib nii ühest spordihoonest teise kui poolele maale ja tagasi, kuidas keegi soovib," seletas Juhkamsoo. "Rada kulgeb mööda kergliiklusteed ja matkata võib nii jalgsi, kepikõndides või rattaga.”

Südamenädala raames korraldasid juba neljapäeval oma matka deviisi „Sinu sammud loevad” all Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased.

Kooli tervisenõukogu esimehe Pille Kadaku teatel osalesid matkal kõik lapsed ja õpetajad, lisaks mõni lapsevanem.

"Rajale mindi koos klassiga, kooliastmete kaupa," rääkis Kadak. "Enne teele asumist sai klass ülesande lugeda, mitu sammu igaüks matkal teeb. Vanemad õpilased lugesid enne minekut ära oma pulsi, sama tehti poolel teel. Poolel teel metsa veerel oli kontrollpost, kus tuli välja arvutada terve klassi astutud sammud. Need arvud olid väga suured. Kokku tegime matkal 707 202 sammu."

Kõik klassid said matkal jagada oma teadmisi sellest, kuidas südant hoida. Enim toodi välja tervislikku toitumist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles