Pärnakad saavad parkimisel soodustusi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu otsustas, et 1. juunist võivad Pärnusse sisse kirjutatud inimesed osta kolmekuulise parkimisloa senise 1500 krooni asemel 750 krooniga.


Soodusluba kehtib nii rannas kui kesklinnas. Neilt, kes Pärnusse sisse on kirjutatud, saab linn osa füüsilise isiku tulumaksust.



Samuti on 1. juunist parkimistasust vabastatud nelja ja enama kuni 19aastase lapse vanem, kelle elukoht on rahvastikuregistri järgi Pärnus ja kes on kantud liiklusregistrisse sõiduki omaniku või vastutava kasutajana. Sellise ettepaneku tegi volikogule keskerakondlane Jaanus Ots, kes varem on koos reformierakondlase Vello Järvesaluga algatanud ranna tasulise parkimise aja kella 18ni vähendamise. Paljulapselise pere vanem saab parkimise korraldajalt tasuta aastase parkimisloa.



Uus määrus lubab parkimisloale kanda kuni kolme sõiduki andmed, et lihtsustada perel mitme auto parkimist tasulisel parkimisalal. Korraga võib ühe loaga parkida siiski vaid üks auto.



Säästliku elustiili propageerimiseks on tehtud maksuvabastus saastevabadele (elektri)autodele ja soodushind sõidukitele, mille heitgaaside saasteainete süsinikdioksiidi emissioon on valmistaja andmetel kuni 125 grammi kilomeetri kohta ja mille esmasest registreerimisest ei ole möödunud rohkem kui kümme aastat. Selliste sõidukite omanikele maksab aastane parkimisluba 4500 krooni asemel 2250 krooni.



Riigi- ja kohalike omavalitsuste asutustele andis linnavalitsus seni tasuta parkimislube nii, kuidas need küsisid. Tasuta loa võis saada ka isikliku auto kasutamiseks ja see kehtis kogu tasuta parkimisalal. Uue määruse eelnõu järgi peab sõiduk kuuluma asutusele ja tasuta võib parkida üksnes asutusega samal tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles