Grillivõistluste hooaeg avatakse Toris

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillimine.
Grillimine. Foto: Ants Liigus

Homme avab Eesti grilliliit hooaja ametliku võistluskalendri Toris toimuvate Lääne-Eesti meistrivõistlusega grillimises. Kokku korraldab grilliliit sel aastal Eesti eri paigus kolmteist rahvalikku toiduvalmistamise suurvõistlust.

Eesti meistrivõistluste sarjas korraldatakse kuus regionaalset võistlust, mille käigus selgitatakse Lääne-, Põhja-, Lõuna-, Ida-, Kesk-Eesti ja saarte parimad grillijad. Sarja superfinaal toimub 7. ja 8. juunil toidukultuuri festivali raames Pärnus Valikääru aasal.

Alates juulikuust korraldatakse teemavõistlustena kala-, vorsti-, uluki- ja õunagrillimise võistlused, millest viimane lõpetab hooaja 28. septembril Viimsis.

"Rahvalikele grillivõistlustele on oodatud võistlema igaüks. Pane kokku lõbus võistkond sõpradest, sugulastest, töö- või ärikaaslastest, tule veeda mõnus grillipäev, saa uusi teadmisi toiduvalmistamisest ja imesta, mida kõike hobikokkadest grillisõbrad võistlusplatsil esitlevad," rääkis Eesti grilliliidu peakohtunik Enn Tobreluts. Osalemisest tuleb siiski enne grilliliidule teada anda.

Võistlustöid hindavad Eesti grilliiidu kohtunikud, kelleks on võimalus saada igaühel. Paari nädala eest Paslepas toimunud igakevadise grillihindajate koolituse läbis 85 Eesti grilliliidu liiget.

Eesti grilliliit on 2008. aasta sügisel loodud rahvaorganisatsioon, mis liidab 350 füüsilisest ja 20 juriidilisest isikust grillisõpra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles