Kodutütarde algatusel selgus Pärnumaa aasta ema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodutütarde Pärnumaa ringkonna juhatuse algatusel valiti Pärnumaal esimest korda aasta ema, austava nimetuse pälvis kaheksa lapse ema, Kaelase kooli direktor ja Mäeotsa talu perenaine Diana Tarand.

Täna õhtul kuulutas Kodutütarde Pärnumaa ringkonna vanem Kristi Kivisaar pidulikult välja konkursi “Pärnumaa aasta ema 2013” tulemused, tunnustusüritusele Kaitseliidu Pärnumaa maleva staabi saali olid palutud kõik seitse kandidaati, tublit ja töökat pereema koos laste ja kaasadega.

“Oleme uue ja kauni traditsiooni alguse juures ja mul on väga uhke tunne, et selle uue traditsiooni on võtnud enda kanda Pärnumaa kodutütred,” rääkis Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik, major Mehis Born. “Olulisemat ja tähtsamat inimest kui ema on väga keeruline leida, ema on elu alus ja elu kandja, soovin, et see traditsoon, Pärnumaa aasta ema vääristamine enne emadepäeva jääks kestma.”

Pärnu maavanema ja maavalituse nimel ütles austatavatele tunnustussõnu haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster.

Kodutütarde rühmajuht Pirgit Tamm mainis, et hea meel on sellest, et aasta ema konkursil oli kohe selle väljakuulutamise järel kaasamõtlejaid, kandidaadid leiti üles ning kiideti neid esildistes.

Tänavused “Pärnumaa aasta ema” nominendid on Paikuse põhikooli õpetaja, kolme tütre ema Liina Kivisto; Jõõpre põhikooli õpetaja, kolme lapse ema Helle Kirsi; Sindi linnavalitsuse sotsiaaltöötaja, nelja lapse ema Brigitta Vainola; Tartu ülikooli Pärnu kolledži lektor, kolme lapse ema Kandela Õun; Paikuse vallast kolme lapse ema Helen Ollep ja kauaaegne pedagoog, Are valla eakate eestvedaja, kolme lapse ema Anne Niibo.

Diana Tarandi esitas “Pärnumaa Aasta Ema” aunimetuse kandidaadiks MTÜ Zonta Pärnu Klubi.

Diana Tarand on pärit Pärnumaalt Halinga vallast, praegu elab ta perega Häädemeeste vallas Soometsa külas Mäeotsa talus.

Tarandite maamajapidamine on mahukas, talus peetakse lambaid ja jäneseid, kasvatatakse maasikaid. Pereisa tegeleb taluga ja teeb ehitustöid.

Diana Tarand on sünnitanud seitse tütart ja poisi, kes kaheksanda lapsena nägi ilmavalgust märsti alguses.

Diana Tarand läks Kaelase kooli tööle 1999. aastal tütarlaste käsitööõpetajaks ja 2004. aastast töötab ta samas direktorina.

Tema ajal on koolis toimunud mitu algatust, ka Karula ehk Laane laagrite korraldamine ning kunstiandega inimesena on ta aidanud luua õpikeskkonda vaheldust ning ilmestanud kooliruume meeleolukate joonistustega.

Suure pere ja talupidamise kõrvalt jätkub Tarandi-perel aega ja tahtmist kaasa lüüa Soometsa külaseltsi ettevõtmistes.

Tänasel pidulikul üritusel andsid südamliku kontserdi noored solistid, viiuldajad ja kitarristid, kelle esinemist täiendas publiku hulgast pisipõnnide jorin.

“Pärnumaa aasta ema 2013” austava nimetuse pälvinu Diana Tarand sai kodutütardelt kingituseks heegeldatud suure teki. Kinkijad lootsid, et soojus ja päikesära, mida nad sinna sisse heegeldasid, annab tublile emale jõudu edaspidigi.

Pärnumaa esimese aasta ema jaoks valmistas lillekimbu OÜ Forendum, Elu24 poolt oli kandekott, Strand tunnustas austava nimetuse laureaati kinkekaardiga, mis on mõeldud kogu tema perele.

Tseremooniale palutud said kingituseks autoritööna valminud kõrvarõngad.

Emadepäeva tordi lõikas lahti Diana Tarand.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles