Kindlustuspettuseks autosid põletanud grupp sai tingimisi karistused

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tomson
Toomas Tomson Foto: Urmas Luik

Kindlustuspettuse jaoks autosid põletanud grupp, mida juhtis endine Pärnu politsei välijuht Toomas Tomson, võttis süü omaks ja sai kokkuleppemenetlusega karistada.

ETV saade "Pealtnägija" avalikustas mullu septembris loo ühest viimaste aastate kõige kummalisemast ja jultunumast kindlustuspettuste afäärist. Nimelt lavastati Pärnu väikeettevõtja Henri Võigemasti rendile antud autoga avarii, kuid tegelikult põletati n-ö kokku põrganud veok ja sõiduauto maha kindlustuspettuse eesmärgil, vahendas "Pealtnägija".

Üllatav oli, et lavastuse taga oli kelmide grupp, mida juhtis 25aastase staažiga politseinik. Põhitöö kõrvalt transpordiäris tegutsenud Pärnu politsei välijuht Toomas Tomson palkas varem karistatud tegelased, et need põletaksid maha tema veokid koos kaubaga, et saada fiktiivselt hüvitist. Kahes intsidendis tekitati vähemalt 1,7 miljonit krooni kahju.

Kui veel sügisel eitas Toomas Tomson tegu, siis kevadel võttis ta süü omaks. Loo tegi piinlikuks veel see, et pettuste ajal oli Tomsoni firma Pärnu prefektuuri ametlik partner autode teisaldamisel.

Sarisüütamisi organiseerinud ülemkonstaabel ja neli kaasosalist said mai algul kokkuleppemenetluses karistada tingimisi. Konkreetselt Tomsonile määrati kaks aastat ja kuus kuud. Kui keegi edasi ei kaeba, hakkab otsus kehtima täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles