Vändra vallas Vihtras avati külakeskus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra vallas Vihtra külas sai valmis külakeskus.
Vändra vallas Vihtra külas sai valmis külakeskus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Vändra vallas Vihtra külas avati pidulikult külakeskus,  soovi keskuse rajamiseks oli avaldanud mitu küla, kuid valla volikogu otsustas selle rajada just suurimasse - Vihtra külla.


Keskus läks maksma 13 miljonit krooni, millest seitse miljonit saadi ettevõtluse arendamise sihtasutuselt, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Põhjusi, miks Vändra vallavolikogu otsustas just Vihtrasse külakeskuse ehitada, on mitu. Olulist rolli mängis see, et tegemist on valla suurima külaga, kus on 360 elanikku. Ja iive on siin positiivne, mistõttu on tulevik elanike poolest kindlustatud.



Külakeskus ehitati kunagise klubi kohale ja sai igati tänapäevane. Näiteks on keskusel maaküte ja kasutatud pole ühtki hõõglampi. Majas on raamatukogu, ruumid puuetega inimestele ja noortele ning veel sisustamist ootav jõusaal. Samuti on keskuses saun, mida külarahvas juba usinasti kasutama on hakanud.



Külakeskus on ka koht taidluseks - valla naisansambel kandis selle kinnituseks ette laulu, mida esitati kunagises klubis 39 aastat tagasi samas koosseisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles