Enno Tammekivi: töö- ja eraelu on süüdistuses segamini aetud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi
Enno Tammekivi Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne ringkonnaprokuratuurilt pistisesüüdistuse saanud endise Pärnu kõrge linnaametniku Enno Tammekivi hinnangul on talle esitatud süüdistuses segamini ajatud eraelu ja ametialane suhtlemine.


Pärnu linnavalitsuse endine ehitusteenistuse juhataja Enno Tammekivi ütles Raadio Pärnule, et süüdistus ei vasta suuremalt jaolt tõele, sest tema eraelus on püütud otsida seiku, mida ta ametnikuna ei oleks tohtinud teha. Ta rääkis, et sai oma healt sõbralt, kellega on olnud 25 aastat tuttav, osta ehitusmaterjali käibemaksu võrra odavamalt ja nüüd tõlgendatakse seda pistisena.



Tammekivi sõnul nähtub süüdistusest, et ametnikuna töötav inimene ei tohi sõpradelt laenu võtta ega lävida isiklikul pinnal nendega, kellega tööalaselt kokku puututakse. Ta on mõistnud nüüd, et ametnik ja vaba inimene on kaks erinevat mõistet.



Küsimusele, kas ta on pistisevõtmises süüdi, vastas Tammekivi, et seda otsustab kohus. Kohtuistungi eel ta ennast kindlalt ei tunne, sest see on tema jaoks võõras maailm, millega ta varem kokku pole puutunud.



Tammekivi rääkis, et poolteist aastat kestnud uurimine oli talle ränk läbielamine ja mõjus tervisele halvasti.



Praegu tegeleb Tammekivi vabakutselisena ehitusäris. Ta lisas, et see on valdkond, mida ta on õppinud ja kus 30 aastat töötanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles