Mees päästis liuelevandi juures uppuva tüdruku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskranda paigaldatud liuelevant on laste seas populaarne rannalõbustus.
Pärnu keskranda paigaldatud liuelevant on laste seas populaarne rannalõbustus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Pärnu randa paigaldatud liuelevandi juurde oma lastega lustima läinud Argo Poolma päästis laupäeval veest uppumisohtu sattunud lapse.

Poolma sõnutsi nägi ta, et üks liumäe otsa roninud tüdruk jäi elevandi selga ootama. „Hüüdsin talle, et lase alla, muidu hakkab külm. Tema ütles, et ei saa, sest keegi on vees ees,“ meenutas Poolma.

Siis märkas Poolma, et liuraja otsas vees sipleb väike tüdruk. Mees tõttas lapse juurde, haaras ta sülle ja andis juurde rutanud emale üle. „Kui tüdruku sülle võtsin, siis ta läkastas ja köhis vett välja,“ ütles Poolma.

Poolma sõnade kohaselt on rannaelevandi juures pidevalt lastesumm ja vees kilkavatel ja lustivatel lastel ning hättasattunutel on raske vahet teha. „Hea oli, et elevandi otsas olnud tüdruk ütles, et keegi on vees, muidu poleks hädas olnud tüdrukut märganud,“ lausus ta.

Mehe sõnutsi oli laupäeval liurenni all vee sügavus umbes meeter. Mõni päev varem oli see umbkaudu pool meetrit. „Väiksed lapsed ei suuda selliseid riske analüüsida,“ tõdes ta.

Poolma arvates tuleks liurenni alune ala kindlustada, et populaarse atraktsiooni kasutajad sealt liiva minema ei uhuks.

Pärnu linnavalitsus on lubanud liuelevandi madalamasse vette toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles