Jõhkralt tapetud pulli asendamiseks on kogutud tuhat eurot

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Mai elamurajooni all rannaniidul lasti juuni alguses maha Herefordi tõugu pullveis, mille asendamiseks pärandkoosluste kaitse ühing nüüd annetusi kogub.
Pärnus Mai elamurajooni all rannaniidul lasti juuni alguses maha Herefordi tõugu pullveis, mille asendamiseks pärandkoosluste kaitse ühing nüüd annetusi kogub. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärandkoosluste kaitse ühing (PKÜ) on kogunud annetustena Pärnu rannaniidul juuni alguses tapetud tõupulli asendamiseks viiendiku vajaminevast summast.

PKÜ juhatuse liikme Toomas Kuke sõnutsi on nii eraisikust kui ettevõtjaist annetajad andnud uue tõupulli muretsemiseks umbes tuhat eurot, mis on viiendik uue looma hinnast. „Annetajad on algatusega hästi kaasa tulnud,“ arvas Kukk.

Kuke teatel kogutakse annetusi uue pulli ostmiseks veel umbes kuu. Kui uue tõupulli raha selle ajaga annetustest kokku ei saa, on Kuke sõnade kohaselt Pärnu linnalehmi pidava Georg Artmaga kokkulepe, et puuduva summa paneb loomapidaja ise juurde.

PKÜ alustas annetuste kogumist Pärnu rannaniidul tapetud tõupulli asendamiseks kaks nädalat tagasi.

Pärnu linnalehmade tõupulli asendamiseks saab annetada raha pärandkoosluste kaitse ühingu kontole 221010323239, makse selgituseks tuleks märkida “annetus tõupulli ostmiseks”.

Artma linnalehmade projekti raames Pärnu rannaniidule toodud Herefordi tõugu pull lasti maha öösel vastu 2. juunit Tammsaare puiestee ja Papiniidu tänava vahelisel rannaalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles