Terviserajal nähtud maskiga mees ehmatas jooksjaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla tervispordiradade parkla. Foto on illustreeriv.
Raeküla tervispordiradade parkla. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sotsiaalmeedias levib teade, et Pärnus Raeküla metsarajal ohustab jooksjaid tumedas riietuses mees, politseid keegi sellistest juhtumitest teavitanud ei ole.

Suhtlusportaalis Facebook levib teade, milles metsajooksu harrastanud naine kirjeldab jahmatavat kogemust, kui märkas musta riietatud meest, jooksja hinnangul oli mehe nägu varjatud maskiga. Seda kogemust kirjeldas ta emotsionaalselt sotsiaalmeedia vahendusel, kuid politseisse ei teatanud.

Eile kella 19.30 paiku tütrega Raeküla terviseradade kolmekilomeetrisel ringil jooksnud naine rääkis Pärnu Postimehele, et oli tütrest umbes 30 kuni 50 meetrit tagapool, kui märkas raja hargnemiskohas vasakul üleni mustas riietuses meest mändide vahele varjumas.

Naise sõnutsi mees oma ihuhädasid ei ajanud ja mingit põhjust varjuda tal polnud.

Üleni musta riietatud mees hakkas naise jutu järgi eespool jooksnud tütrele järgnema. „Kui mees mind märkas, keeras ta selja ja proovis end männi taha ära peita. Kui olin temaga kohakuti, siis märkasin maski,“ kirjeldas tervisejooksu teinud naine.

Ehmununa pistis naine jooksu. „Algas elu kiireim jooks. Ei julgenud enne tagasi vaadata, kui lõpetasin,“ ütles ta.

Naise arvates ei olnud maskiga mees korilane. „Korvi tal ei olnud,“ oli ta veendunud.

Naise sõnutsi teisi jooksjaid sel ajal läheduses ei olnud. „Nägin kaht kepikõndijat alles raja lõpus,“ lausus ta.

Politseile naine eile avaldust ei teinud, sest jooksurajal polnud tal telefoni kaasas. „Olin ehmunud ja šokis, ei mõelnud selle peale,“ tunnistas naine.

Politsei on naisega ühendust võtnud ja temalt lisateavet pärinud. Planeeritud on järgnevad tegevused, et oma tegevusega kahtlust äratanud mees tuvastada. Analoogsetest juhtumitest keegi politseile teada ei ole andnud.

„Soovitame inimestel esimese asjana politseisse pöörduda, sest siis on võimalik laekunud infot kohe kontrollida ja häiriva tegevusega isik tuvastada. Viivitus võib isiku tuvastamise muuta keerukaks ja tema tabamine ei pruugi õnnestuda. Üldiselt soovitame metsaradadele jooksma minna võimalusel kellegagi koos, kindlasti peaks kaasas olema mobiiltelefon,“ märkis politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kaja Kukk.

Kuke sõnade järgi tuleb praegusel aastaajal samuti arvestada, et metsamarjade hooaeg on alanud ja metsas on ka marjulised. „Teame, et osa neist kasutab näo kaitsmiseks putukate eest nn mesinikumaski ja keha on vaatamata soojale ilmale võimalikult hästi riietega kaetud. Sellises riietuses, tavapärasest erineva väljanägemisega inimese ootamatu kohtamine metsas võib samuti ehmatavaks osutuda,“ lisas Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles