Rüütli platsil näidatatakse diskrimineerimise vorme

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolavastus koolivägivallast.
Fotolavastus koolivägivallast. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna päeval tutvustatakse Pärnu Rüütli platsil tänavakampaania “Care for Change” raames diskrimineerimise eri vorme, kui tänavaaktsiooni korraldavad noorsootöötajad seitsmest Euroopa riigist, juhtimaks tähelepanu diskrimineerimisele kui järjest süvenevale probleemile.

Eelmisel aastal tehtud Eurobaromeetri uuringust “Diskrimineerimine ELis 2012. aastal” selgus, et eestlased peavad kõige levinumaks diskrimineerimise tüübiks vanuselist diskrimineerimist ja teiseks kõige levinumaks vormiks diskrimineerimist puude tõttu.

“Diskrimineerimine vanuse, soo, puude, rahvuse või muude asjaolude tõttu on järjest süvenev probleem, kuid tihtipeale me ei teadvusta endale, et neid olukordi on võimalik muuta, tekitades ühiskonnas diskrimineerimise teemalisi arutelusid, mis ongi täna toimuva aktsiooni üks eesmärke,“ selgitas ürituse korraldaja MTÜ Eesti Erinoorsootöö Ühingu noOR projektijuht Kai Raku.

Raku sõnutsi soovivad korraldajad näidata täna linnaelanikele kolme tunni jooksul mitmesuguste meetoditega, nagu tänavateater ja interaktiivsed mängud, diskrimineerimise eri vorme, mis aitaksid neil edaspidi ahistamise juhtumeid ära tunda.

Tänavakampaania “Care For Change” toimub täna Rüütli platsil 13–15 ja see on praktiline osa samanimelisest koolitusest “Animate The Change”, mis toimub Pärnus ajavahemikul 9. kuni 18. juulini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles