Pärnumaa teabeliinide buss alustab ringreise

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile panid GoBus Pärnu bussijuht Aavo Käsper ja vabatahtlik koolitaja Raja Õnnik paika "Pärnumaa teabeliini" värvika sildi ja testisid salongis ekraani ning mikrofoni.
Eile panid GoBus Pärnu bussijuht Aavo Käsper ja vabatahtlik koolitaja Raja Õnnik paika "Pärnumaa teabeliini" värvika sildi ja testisid salongis ekraani ning mikrofoni. Foto: Urmas Luik

Homme teeb avaringi riigis ainulaadne teabeliinide buss, esimene sõit viib reisisaatja-koolitaja saatel Pärnust 80 kilomeetri kaugusele Muriste külla ja tagasi, ühissõiduki kasutajad piletit ostma ei pea.


Kokku 24 laupäeval sõidab Pärnumaa teabeliinide buss maakonnas eri marsruutidel ja läbib hõreda või puuduva bussiühendusega külasid.



Panka, poodi, apteeki


Maainimestel avaneb tasuta võimalus tulla laupäeva hommikul maakonnalinna, käia paar tundi poes, pangas, turul, apteegis ja sõita õhtuks koju. Seltsid, seltsingud, klubid saavad aga üksteise tegevusega vahetult tutvuda tingimusel, et nad kirjutavad külastuspäevikusse oma lehekülje. Suhtlusotsa avab Pärnu Zonta klubi, mille liikmed kohtuvad Muristes nelja väikeküla ühendava MTÜ Sadapaatre rahvaga.



Eestis ainulaadse projekti algataja on SA Pärnu Vabahariduskeskus ja toetaja Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK).



""Pärnumaa teabeliinide" projektis on ühendatud kodanike koolitusvajadus, lisavõimalus on kohaliku transpordiprobleemi leevendamine," ütles SA Pärnu Vabahariduskeskuse projektijuht Jana Trink. "Eelmise projekti ehk "Pärnumaa tarkuseringide" tulemusena selgus, et inimesed ei tea oma õigusi ega võimalusi riigi arengus kaasa rääkida, aga saaliseminari asemel otsustasime teha interaktiivse koolituse ja kirjutasime projekti, mis sai KÜSKi toetava otsuse."



Teabeliinid tuginevad teemaplaneeringule "Maakonna sotsiaalne infrastruktuur 2008-2015" ja turismiarengust tuttavale "Pärnumaa päikeseringide" käsitlusele. Nii viibki avasõit sinisele meremaale ehk Pärnust lääne poole.



Sel laupäeval peatub buss kell 9.45 Pootsi külakeskuse ees, 10.00 Seliste poe juures, 10.15 Tõstamaa keskväljakul, 10.30 Saulepi seltsimaja juures, 10.45 Varbla vallamaja parklas, 11.20 Muriste külas, 11.40 Paatsalu teeristis Teemanti mälestuskivi juures ja sõidab sealt otse Pärnu.



Kogemus aitab edasi


Tagasiring algab kell 15 Kaubamajaka parklast ja 15.15 hotell Pärnu eest. Marsruudid ja kuupäevad leiab internetist

www.vabahariduskeskus.ee

projekti kaasatud valdade kodulehelt, kohalikelt teabealustelt.



"Idee on väga hea," tõdes maavalitsuse arengutalituse juhataja Urmas Kase, kes "Pärnumaa teabeliinide" projektiga süvitsi tutvus. "Loomulikult ei saa üks projekt lahendada kõiki maaelu probleeme, aga projekti käigus saadud kogemused võimaldavad meil, see tähendab avalikul sektoril kui partneritel kolmandast sektorist ja ettevõtjate poolelt, midagi teha uutmoodi, et elu maal lihtsam oleks. Ja alati ei pea kõik lahendused väga kallid olema."



Kõnealune projekt toob maakonda kodanikualgatuse korras ligi pool miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles