Eesti Pank laseb ringlusesse uued kahe- ja kümnekroonised

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnekroonise rahatähe turvaelement.
Kümnekroonise rahatähe turvaelement. Foto: Eesti Pank

Tänasest jõuavad ringlusesse uue seeria kahe- ja kümnekroonised rahatähed, millel on 2006. aastal emiteeritud rahatähtedega võrreldes muutunud vaid aastaarv.


Ringlusesse minevatel kahekroonistel on sama kujundus nagu eelmistel, 2006. aastal emiteeritud kahekroonistel rahatähtedel. Ainsana on uutel rahatähtedel muutunud väljalaskeaasta, milleks on uue seeria rahatähtedel 2007, selgitas Viljar Rääsk


Eesti Panga avalike suhete büroost.



Uue seeria kümnekroonised on samuti sama kujundusega nagu eelmised, 2006. aastal ringlusesse lastud kümnekroonised. Rahatähel on muutunud vaid väljalaskeaasta – 2007.  



Uued kahekroonised trükiti 2007. aastal Saksamaal Gieseke & Devrient GmbH rahatrükikojas ja kümnekroonised Maltal De La Rue rahatrükikojas.



Samaaegselt uue seeria 2007. aasta kahe- ja kümnekrooniste rahatähtede emiteerimisega jäävad seadusliku maksevahendina kehtima kõik seni käibelelastud kahe- ja kümnekroonised rahatähed.



Eesti uute kahe- ja kümnekrooniste rahatähtede pildid on Eesti Panga kodulehel, kus on võimalik täiendavalt tutvuda varasemate seeriate turvamärkide kirjeldustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles