Maria talus valmis ratsamaneež

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria talu peremees Enn Rand Miku nime kandva hobusega uut ratsamaneeži proovimas.
Maria talu peremees Enn Rand Miku nime kandva hobusega uut ratsamaneeži proovimas. Foto: Erakogu

Pärnumaal Tõstamaa vallas asuvas Maria talus valmis järjekordse uusehitusena ratsamaneež, kus saab ratsaspordi kõrval korraldada kultuuriüritusi. Spordirajatis avatakse pidulikult septembris toimuval festivalil "Oktoobervest".

Kõpu külas asuva Maria talu peremees Enn Rand, kes läinud nädala lõpul osales viimase 40 tonni tasandusliiva maneeži kühveldamisel, tundis heameelt, et 2010. aastal alustatud ettevõtmine on viimaks jõudnud Pärnu lahe partnerluskogu toetusel õnnelikult finišisse.

"Üksikettevõtjal on väga raske sellist hoonet püsti lüüa. Siin oligi peale omafinantseeringu abiks partnerluskogu otsustatud Leaderi programmi raames saadud toetus,” rääkis Rand. “Viimistlustöid jätkub ratsamaneežil edaspidisekski,” lisas ta.

Rand tunnustas maneeži rajamisel tegutsenud OÜ Ardis Ehituse meistrimeeste väga head tööd. “Olen nendega väga rahul,” sõnas ta.

Maria talu peremees lootis, et vastvalminud maneež elavdab Pärnumaa turismimajandust, kindlasti paranevad aga kohaliku rahva võimalused ratsasporti harrastada.

"Maria talu pakub turistidele sellist vaba aja veetmise võimalust nagu ratsaturism. Siit ka vajadus maneeži järele. Ja kuna ratsutamise vastu on turistide huvi suur, saame seda võimalust pakkuda nüüd sügis-talviselgi ajal. Siis, kui ilmastikuolud pole just kõige soodsamad," märkis Rand.

Omaniku kinnitusel sobib maneež väiksemateks ratsavõistlusteks ja juba praegu on seal alustatud treeningutega. "Kuigi me veel võistluste korraldamisele ei keskendu, lubavad mõõtmed korraldada seal näiteks võistlusi ratsaspordi koolisõidus ja takistussõidus,” selgitas ta.

Taluperemees lisas, et kindlasti saab maneežis tulevikus korraldada kultuuriüritusi, kontserte ja messe.

Spordirajatis avatakse pidulikult 21. septembril õllefestivalil "Oktoobervest", kus esinevad sellised kollektiivid nagu Piccolo Folk, Bierbrauchen und Bratwurst Blechblaser ja Kukerpillid. Osalevad Pärnumaa rahvatantsijad ja teised isetegevuslikud kollektiivid. Näha saab mitmesuguseid taluloomi, sealhulgas Eesti hobusekasvatajate seltsi peetava viie tõuraamatu hobuseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles