Laulupeotuli jõudis Tori Põrgusse

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule saabumist oodates jõudis Tori segakoor laulda ligi pool tuletoomise lauludest.
Tule saabumist oodates jõudis Tori segakoor laulda ligi pool tuletoomise lauludest. Foto: Ants Liigus

Täna hommikul jõudis juba kaks nädalat teel olnud laulupeotuli haabjatel ja kanuudel Tori Põrgusse, kus tuletoojaid tervitasid rõõmsa lauluga Tori segakoor ja hulk sarvedega ja sarvedeta põrgulisi.


Kanuusid-haabjaid oli kokku täpselt kuraditosin ja kärestikulisel “põrguteel” oli mõni kanuu jõudnud juba põhja taeva poole pöörata. Sellest hoolimata olid retkelised rõõmsad ja turvaliselt tormilaternas põlenud tulest anti leegike üle Tori vallavanema Enda Lingi tõrvikusse.



“Tere tulemast maailma keskpunkti,” tervitas Tori rahvamaja juhataja Argo Juske tuletoojaid. “Taevas on üleval, põrgu all ja Tori nende vahepeal!”  



Malbed põrguemandad juhatasid külalised põrguväravasse, kus kõik soovijad said maitsta kuuma suppi, mis keetjate sõnutsi valmistatud kohalikest nõiarohtudest ja hiirtest-rottidest.



Tuletoojate meeskonna pootsmani Hannes Astoki sõnul on teekond Eestimaa veekogudel kulgenud väga meeleolukalt. “Rahvas on meid igal pool ülihästi vastu võtnud,” kiitis pootsman. “Pärnumaal on jõgede ääres päris palju majapidamisi, kõikjal on inimesed tulnud meid tervitama ja laulupeotuld oma kodudesse viima. Väga vahva oli eile Tori-Jõesuus toimunud simman.”



Pärast puhkepausi Tori Põrgus jätkus tule teekond mööda Pärnu jõge, õhtul kell 19 jõuab laulupeotuli Reiu puhkekeskusesse, kus seda samuti rahvapeoga vastu võetakse.



Laulupeotule toojaid tervitavad Paikuse valla esindus ning Paikuse, Sindi, Tori ja Pärnu lauljad-tantsijad.



Laupäeval saabuvad 13. juunil Tartus ja 23. juunil Kihnus sündinud laulu- ja tantsupeotuli Pärnusse, kus need kell 19 algaval TuleTulemise tseremoonial Pärnu jõel Kesklinna silla juures ühte loitsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles