Kablis algab taas “Päikeseloojangu” festival

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang.
Päikeseloojang. Foto: Urmas Luik

Kabli rannakülas algab laupäeval Festivitaes Canensi ja Kabli seltsimaja koostöös taas “Päikeseloojangu” festival, kus kokku seitsmel üritusel esinevad omamoodi kuulsad ja kummalised inimesed muusika ja esoteerika alal.


Juba traditsiooniks kujunenud vestlusõhtutel kohtub näitleja ja saatejuht Jüri Aarma 11. juulil vitsa- ja pendlimehe Kalju Paldise ning 17. juulil rahvaravitseja Lille Lindmäega. Avaõhtu öölaulupeol kõneleb rahvamuusik, ansambli Oort juht Aleksander Sünter sõna väest ja armastatud rahvalikke laule saab laulda Untsakate ehk Margus Põldsepa ja Sulev Salmi eestvedamisel.



16. juulil kõlavad noore pianisti Joonatan Jürgensoni esituses Schumanni “Fantaasiapalad” koos Vanemuise näitleja Jüri Lumiste loetud Goethe armastusluulega ning 23. juulil Diana Klasi ja Jüri Aarma esituses kaunid šansoonid ja romansid.



Festivali kavas on veel 22. juulil loeng maagilisest Matrixist, kus Arvo Soomets ja Heli Tennosaar näitavad lihtsaid, aga võimsaid tehnikaid, mis aitavad ennast ja ümbritsevat keskkonda paremaks muuta, ning 24. juuli õhtul viie rütmi tantsud Külli Hanseniga, mis aitavad harjutada elamist siin ja praegu.



“Kogu programmi muusikalist osa iseloomustab Schumanni tuntud lause ”Mõistus eksib, tunded mitte kunagi”, ülejäänud kava on praegusele ajale sobivalt inimese sisemaailma ja meid ümbritseva mõistmiseks, et saavutada rõõmustavaid elumuutusi,” selgitas festivali hing ja eestvedaja Kadri Leivategija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles